Skip to main content.

Communiceer, en je weet meer...

Archief

Archief voor February 2011

maandag, 28 februari, 2011

Apple zou verlaten is dat heel erg, maar als Jonathan "Jony" Paul Ive het pand verlaat is dat al even erg.

Als Senior Vice President of Industrial Design is hij de man die ondermeer de iMac, iPod, iPhone, iPad en de sublieme MacBook Pro mee ontwierp.zondag, 27 februari, 2011

Jason MrazJason Mraz - We Sing, We Dance, We Steal Things

Het album dateert al van 2008 maar het is me nu pas ter ore gekomen.

Jason Mraz is een Amerikaanse artiest uit Mechanicsville in de staat Virginia. Hij tourde al met James Blunt, Maroon 5, The Rolling Stones, Jewel, Alanis Morissette en Bob Dylan en is ginds een held.

Vorig jaar won hij twee grammy`s voor beste pop artiest en voor het nummer Lucky dat hij samen zingt met Colbie Caillat.

zaterdag, 26 februari, 2011

schreef Perez Hilton. En dat is hij ook, de nieuwe single van Milow.

Sint-Lenaarts, bewolkt met soms wat motregen en kans op lichte regen. In de late namiddag zou het iets droger moeten worden. Het wordt 9 graden. Morgen en maandag blijft het wisselvallig.

ThunderboltHet ging haast onopgemerkt voorbij maar afgelopen week heeft Apple nogmaals een baanbrekende technologie toegepast die het computergebruik alweer drastisch zal beÔnvloeden.

Ik heb het over de Thunderbolt aansluiting op de nieuwe MacBook Pro's. Op aandringen van Apple heeft Intel dit datatransmissie-concept doorontwikkeld. Het is gebaseerd op de bestaande DisplayPort-technologie van Apple. Vandaar ook dat het stekkertje op de Mini DisplayPort gelijkt.

De snelheid van data van en naar randapparatuur was tot hiertoe de grootste vertragende factor, vooral bij videoproductie was dat soms pijnlijk duidelijk.

Wanneer men binnenkort glasvezel gaat gebruiken zal de snelheid naar een spectaculaire 100 Gbps gaan. Wil je een randapparaat aansluiten zonder voeding zal je echter de koperdraadkabel moeten blijven gebruiken met de 10 Gbps snelheid, maar da's dan nog altijd verbazingwekkend snel!

vrijdag, 25 februari, 2011

Weekfoto week 08 - 2011
Je kan wel eens tegen de lamp lopen door stoer te doen.
Foto: Genomen in het Felixpakhuis in Antwerpen.
zijn er. Apple maakt in de nieuwe toestellen gebruik van snellere processors, snellere grafische kaarten en een nieuwe HD webcam voor FaceTime met een beeldresolutie van 720p.

Als aanvulling op de USB poorten hebben ze ook een Thunderbolt interface meegekregen. Deze maakt gebruik van de door Intel ontwikkelde Light Peak-technologie die snelheden van 10Gbps bereikt en da's tweemaal zo snel is als usb 3.0.

De Thunderbolt-interface kan voor meerdere protocollen gebruikt worden: zo kunnen video- en audiosignalen verstuurd worden en kan het daarbij ook nog randapparatuur aansturen. De interface levert 10W om randapparatuur van energie te voorzien en er kunnen meerdere apparaten gelijktijdig op een enkele poort worden aangesloten. De toestellen zijn vanaf nu verkrijgbaar.

donderdag, 24 februari, 2011

met een golfke.

dinsdag, 22 februari, 2011

Hans Rosling vertelt het verhaal van de wereld van de laatste 200 jaar, van 200 landen, in minder dan vijf minuten. Het is een stukje uit het BBC programma 'The Joy of Stats'. Je kan zelf met de cijfertjes spelen op Gapminder: World.

maandag, 21 februari, 2011

is vanaf 3 april mogelijk op de gloednieuwe Kitara.

met de iPad is ťťn ding, apparatuur uit de 90's aansluiten is... poepsimpel!

Met dank aan Danny voor deze tip.

eerst de video hieronder en daarna de uitleg op CNN.

zondag, 20 februari, 2011

slaplantjes van het jaar zijn vandaag in onze koude bak geplant. Ons Annelies had ze meegebracht van de zondagochtendmarkt in Herentals. De kervel, peterselie en de lookteentjes die ik eind vorig jaar heb geplant zijn heelhuids de winter doorgekomen.

als een achterdeur, maar het levert wel spectaculaire beelden op.

zaterdag, 19 februari, 2011

Sint-Lenaarts, zwaarbewolkt, voorlopig droog maar na de middag krijgen we regen. De temperatuur stijgt tot 5 graden. Morgen krijgen we lichte regen of motregen.

Bij het overlopen van de week kan ik vaststellen dat het een vrij drukke was.

Met als memorabelste moment; Robbe De Hert, die moeizaam en op een kruk steunend, de toiletten van de Roma binnenkomt en promt naast mij komt staan. Het gesprek was hartelijk, het plassen schokkend.

Ook hebben we het grootste deel van de programmatie voor het volgende seizoen in het GC Jan vander Noot bekeken en vastgesteld dat het er heel goed uitziet.

Verder heb ik een offerte gemaakt om een cursus e-mailen te geven aan de ministers van de SP-A. ;-)


vrijdag, 18 februari, 2011

maakte afgelopen week een rondreis langs de Amerikaanse westkust om te bekijken hoe ze met technische innovaties de Amerikaanse economie er weer bovenop kunnen krijgen.

Gisterenavond had hij een diner met een aantal topmensen uit de industrie. Hieronder zien we links van de president, Steve Jobs. We zijn toch weer blij dat we hem zien zitten...Ook onze Facebook-vriend Mark Zuckerberg was van de partij:Oh ja, deze comic plak ik hier nog even onder... ik kan het niet laten... ;-)

(Met dank aan Glenn GroŖ voor de tip en uiteraard ook aan de geweldige Matthew Inman van The Oatmeal)

worden groot.

Weekfoto week 07 - 2011
Om vooruit te gaan moet je soms alles achter je laten.
Foto: Een Etap vaart Nieuwpoort buiten.
en klein speakertje voor de iPod Nano. De Waldok zou gelijk ook uw iPodje opladen. Het is een idee dat ingediend is bij Kickstarter. Wanneer er voldoende belanstelling is wordt het in productie genomen. Hopelijk ook verkrijgbaar met een Europese stekker als het even kan ;-)

donderdag, 17 februari, 2011

van hun Amerikaanse tour hebben we gisteren kunnen genieten van een magistraal Scala. Het vrouwenkoor dat in 1996 is opgericht door Steven en Stijn Kolacny.

Het grote succes kwam er nadat ze rocknummers in een Scala jasje gingen steken. De rest van de wereld leerde Scala kennen toen de Scala-versie van' Creep' van Radiohead werd gebruikt in de film 'The Social Network'. De Roma in Borgerhout was uitverkocht.


woensdag, 16 februari, 2011

noteer ik alle plaatsen op de wereld waar ik per se nog eens met mijn fototoestel naar toe wil. Bovenaan staat Cuba.

maandag, 14 februari, 2011

is men begonnen met bezienswaardigheden, monumenten en gebouwen met een geschiedenis een QR-code te geven. Dat is een soort streepjescode die bestaat uit allemaal blokjes. Deze code kunt u scannen met een smartphone en dan komt u op een website met verhalen, foto’s en filmpjes die te maken hebben met het pand of monument.

Om QR-codes te kunnen gebruiken heb je een mobiele telefoon nodig met een camera, toegang tot het internet en software om QR-codes te kunnen lezen. Bij sommige smartphones is deze software ingebouwd. Heeft jouw telefoon dit niet, dan kun je de software downloaden via de App store voor de iPhone, voor de andere smartphones kan je bijvoorbeeld terecht bij: www.reader.kaywa.com en www.quickmark.com.tw.

zondag, 13 februari, 2011

rondgehangen op de Belgian Boat Show in Gent.

zaterdag, 12 februari, 2011

Sint-Lenaarts, het is nevelig en het blijft meestal zwaarbewolkt al is een opklaring niet uitgesloten. In de namiddag en volgende nacht is er kans op regen. De temperatuur klimt tot 13 graden.

Het was me het weekje wel. Egypte verbaast de wereld en heeft een volksfeestje, BelgiŽ breekt het wereldrecord regeringsvormen en Kim Clijsters is terug de nummer ťťn van de wereld.

Morgenavond wordt de eerste aflevering van De Ronde uitgezonden. Naar een waanzinnig idee van Jan Eelen. Op ťťn dag opgenomen met 46 camera's. Alles speelt zich af op de dag van de Ronde van Vlaanderen. Een beetje 24 maar dan wel totaal anders...

vrijdag, 11 februari, 2011

is DNA-spray al een jaartje het hulpmiddel voor de politie bij het opsporen van overvallers dat ingezet wordt als aanvulling op bestaande veiligheidsmaatregelen.

De werking is eenvoudig: bij een overval wordt een nevel van onzichtbare vloeistof met een synthetische DNA-code verspreid in de ruimte. De vloeistof blijft zitten op de kleding en huid van de dader en is niet zomaar af te wassen. DNA-spray is voor het blote oog vrijwel onzichtbaar, maar licht op onder UV-licht. Verdachten met sporen van DNA-spray zijn voor de politie makkelijk te herleiden tot de plaats van het misdrijf. Politievoertuigen en -bureaus zijn er inmiddels uitgerust met UV-lampen. In winkelgebieden waar gebruik gemaakt wordt van DNA-spray, is dit aangegeven op waarschuwingsborden.

Weekfoto week 06 - 2011
Vriendschap overwint zelfs de grootste afstand. Al kan een serieuze lens ook wel wonderen doe.
Foto: Fotograaf Celle en zijn Canon.
is een knappe kortfilm van Disney/Pixar die gemaakt is met een nieuwe 3D techniek. Helaas kan je dit effect enkel in de bioscoop zien.

donderdag, 10 februari, 2011

kan geen kwaad.

woensdag, 09 februari, 2011

van Pete Eckert. Hij is blind en fotografeerd met alle zintuigen, behalve zijn ogen.

dinsdag, 08 februari, 2011

zal er geen harde schijf meer in de computer zitten. Alles wat opgeslagen moet worden zal ergens op gigantische servers staan die via internet berijkbaar zijn. Ze noemen het cloudcomputing.

DropboxIk gebruik al gruime tijd Dropbox. Je mag gratis 2GB gebruiken. Een programmaatje zorgt ervoor dat je een map krijgt op je computer waar je de dingen in sleep die je wil bewaren. In achtergrond gaat hij die gegevens wegschrijven naar de Dropbox server.

Op elke computer, iPhone of iPad doe ik hetzelfde. Gevolg is dat ik altijd en overal aan mijn data kan. Het is dus ook erg handig om gegevens van de ene computer naar de andere te zetten. Alles via de cloud.

De Chinezen zien de bui ook hangen en zijn na onder andere Google en Apple ook bezig met gigantische datacenters neer te poten. IBM klaart er de klus.

maandag, 07 februari, 2011

is de hoeveelheid water dat uit deze kraan komt per keer dat je hem open zet. Ideaal voor openbare natte ruimten. Normaal komt er 6 liter water op 30 seconden uit een kraan.

zondag, 06 februari, 2011

de man van Still Got The Blues, is tijdens zijn vakantie in een hotelkamer in het Spaanse Estepona gestorven. Hij was 58 jaar.

Siddartha!mijn zus en de Jan, mijne fietsmaat, zitten in EthiopiŽ. Samen met bezieler Gust Lauwerysen gaan ze verschillende projecten van Siddartha bekijken.

Het zijn prachtige projecten waarvan je weet dat het geld dat je geeft rechtstreeks naar de mensen en hun noden gaat.

Ik ga nog een beetje werken en plak vandaag de hele dag achter mijn Mac om een Keynote presentatie in mekaar te steken. En je weet, het moet goe zijn!

zaterdag, 05 februari, 2011

er ligt een boom op ons dak. Een klein stormpje is vannacht gepasseerd. We hadden rukwinden tot 75 km. Het blijft vandaag bewolkt met kans op lichte regen en zachte temperaturen, zo'n 11 graden.

Ik ga mijn kettingzaag smeren...

vrijdag, 04 februari, 2011

na een voorstelling. En wat doet ons Irentje... pannekoeken bakken!

is het theaterstuk van Jef Demedts en Karen De Visscher dat we vanavond gaan zien in het GC hier in Brecht. Het gaat over liefde.

Men belde mij daarnet nog om te vragen of ik een wandelstok mee kon brengen. Jef is de zijne vergeten ;-)

Het vorige stuk dat we van hem zagen was in 2008 'Striptease van een genie' over de levensreis van Picasso.

Weekfoto week 05 - 2011
Of je gelijk hebt of niet is afhankelijk langs welke kant je het bekijkt.
Foto: De kerktoren van Westmalle geeft langs elke kant een verschillend uur aan.
tijd voor reklame!

donderdag, 03 februari, 2011

Goeie Vraag!en deel jouw kennis met anderen. Een unieke kans om snel antwoord op een dringende vraag te krijgen.

Dat is hetgeen waar de site 'Goeie Vraag!' voor staat. Je hebt een GoeieVraag.be voor BelgiŽ en ook een GoeieVraag.nl voor Nederland. De Nederlandse draait momenteel wel het beste. Het is een digitaal initiatief van de Sanoma groep. Update: ondertussen blijken de beide sites samengevoegd te zijn.
van de OESO, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling heeft het Egypte waarschijnlijk al 90 miljoen dollar gekost om het internet te blokkeren.

De OESO denkt dat de langetermijnimpact nog zwaarder zou kunnen zijn, omdat Egypte zo ook lokale en internationale high-tech bedrijven heeft afgesloten die wereldwijd diensten aanbieden. Zo zal het, aldus de OESO, moeilijker worden om in de toekomst buitenlandse bedrijven aan te trekken en hen te garanderen dat de netwerken betrouwbaar blijven. Het was net de strategie van de overheid om dergelijke bedrijven naar Egypte te halen.

Bron: DataNews.
van een bunker een kunstwerk maken. Bunker 599 is gecreŽerd door Atelier de Lyon.

woensdag, 02 februari, 2011

here we come... met de Jetlev-Flyer.

dinsdag, 01 februari, 2011

moesten we allemaal een lattenbodem hebben. Tegenwoordig ligt dat anders.

nog altijd fier dat ik een handtekening van de man heb. Ik heb een enorm respect voor Steve Wozniak de medeoprichter van Apple. Hij was te gast bij Engadget.