Skip to main content.

Communiceer, en je weet meer...

Archief

Archief voor April 2011

zaterdag, 30 april, 2011

Sint-Lenaarts, een blauwe lucht en zonnig. In de loop van de dag zouden stapelwolken de pret een beetje kunnen bederven. Het wordt 22 graden. Morgen zondag, afwisselend zon en wolken met een kans op een bui. Volgende week wordt het frisser.

We zijn nog een beetje onder de indruk van het voorprogramma gisteren van Stash (die in volle voorbereiding is voor zijn Knock-Out tour) hier in het GC in Brecht.

Noble Tea is een jonge band met twee dorpsgenoten in de bezetting. Het enthousiasme waarmee ze op een eigenzinnige manier de grenzen van de muziek aftasten resulteert in pittige en diepgaande muziek en teksten.

Ik heb alle vertrouwen dat ze aan het begin staan van een mooie carrière en zou ze graag binnen een jaartje nog eens aan het werk willen zien. Knap!

Weekfoto week 17 - 2011
Hoogvliegers moeten vroeg of laat terug naar beneden.
Foto: de VT4 ballon boven ons dak.

vrijdag, 29 april, 2011

zeggen ze bij Bolefloor, de fabrikant van "scheve" parket.

Bolefloor is ’s werelds eerste, industrieel vervaardigde, hardhouten vloerbedekking, met natuurlijk gewelfde planken, die de natuurlijke groei van de boom weerspiegelen. Bolefloor dankt zijn naam aan het woord bole, boomstam.donderdag, 28 april, 2011

aan George Kooymans vroeg waar hij mee bezig was in zijn studio in Rijkevorsel zei hij: "Mwha... een onbekend Nederlands zangeresje"

Als je ziet wat er van haar ondertussen geworden is kunnen we alleen maar zeggen GROOT! Anouk dus.

woensdag, 27 april, 2011

worden er jaarlijks in Nederland gekweekt. Het merendeel voor wereldwijde export. De kleurrijke velden leveren prachtige beelden op.

is vannacht op de macgebruiker losgelaten. Hieronder een rijtje aanpassingen:

• Oplossing voor een probleem waarbij de zoomschuifknop niet toegankelijk was in de vergrote weergave van één foto
• Oplossing voor een probleem waarbij de knoppenbalken niet automatisch werden verborgen in de schermvullende weergave
• Zoekveld voert nu een correcte "inclusief" zoekactie uit bij het zoeken naar tekst
• Kleine opmaakproblemen met fotoboek-, kaart- en kalenderthema's zijn verholpen
• Berichtgrootte van e-mails wordt nu goed bijgewerkt als wijzigingen worden aangebracht met het menu 'Fotogrootte'
• Oplossing voor een probleem waardoor sommige iPhoto 5-bibliotheken niet goed konden worden bijgewerkt
• Het is nu mogelijk om meerdere fotoboekpagina's te selecteren door te slepen in de weergave met alle pagina's
• Ontwerptools in panelen van afdrukprojecten zijn nu toegankelijk via afzonderlijke knoppen voor lay-out en opties
• Fotoachtergronden die op een boek zijn toegepast blijven nu behouden als het type boek wordt gewijzigd
• Het is nu mogelijk om met de Tab-toets langs alle tekstvelden in een fotoboekproject te navigeren

dinsdag, 26 april, 2011

op een paasmaandag? Samen met je kleinzoon in de tuin werken en... vlaggen maken!

zondag, 24 april, 2011

gaan we paasbrunchen in onze tuin (zoek de eieren op de foto).

Een zalig en ontspannen paasfeest iedereen!

zaterdag, 23 april, 2011

Sint-Lenaarts, ik kan kort zijn, stralend paasweer!

Snel even mijn bloglezers goeiedag zeggen en vertellen dat we vandaag de hele dag gaan video shooten. Met mijn Lynda.com lessen in het achterhoofd nu de echte praktijk, ik geniet van deze nieuwe uitdaging, heerlijk!

Video for Photographers: Shooting with a DSLR | by Rob Sheppard
View this entire course and more in the lynda.com Online Training Library®.
Weekfoto week 16 - 2011
De ochtendnevel verbloemt de minder mooie kantjes tot een pastelkunstwerk. Laten we elkaars nevel zijn.
Foto: Ochtendnevel bij een opkomende zon over de Sint-Lenaartse velden achter ons huis.

vrijdag, 22 april, 2011

Viktor Hertz heeft de logo's van bekende merken aangepast. Hij heeft ze eerlijker gemaakt. Met dat hieronder kan ik wel leven... ;-)

donderdag, 21 april, 2011

volgens De Tijd. Ze verkochten vorig kwartaal zo maar efkes 18,65 miljoen iPhones, 4,69 miljoen iPads, 3,76 miljoen Macs en 9 miljoen iPods met een winstmarge van 41,4 procent.

Waar is de tijd dat men mij vroeg: "Apple... bestaat dat nog?" ;-)

woensdag, 20 april, 2011

Filmmaker looks for Apple interested people all around the world for a documentary film broadcasted on the French German TV channel Arte.Makerstreet

If you love Apple, or hate it, if you are about to marry in an Apple Store, or want to brake all your Macs, if you want to sing a song dedicated to iPhones, or create a movie on your iPad,… to make a long story short, if you plan to make anything possible with your Apple devices… PLEAAAAASE contact Dimitri at appledocfilm@gmail.com

We will travel accross Europe until the summer, then in the United States and Canada.

Hope to hearing from you..


Ze zijn aan het juiste adres, ik wil gewoon mee ;-)

dinsdag, 19 april, 2011

dat we alles al zo'n beetje hebben gehad op het internet. En het is de laatste tijd wel rustiger met spraakmakende startups. Maar vandaag kwam ik er toch weer een mooie tegen toen ik het artikel las over Joris van Heukelom (@jorisheuk). Hij gaat vertrekken bij Sanoma en wordt vanaf 1 juli partner van Makerstreet.

Makerstreet"Mensen zijn denkende wezens. Toch vinden we het moeilijk om ons gedrag te veranderen. Slimme technologie en de combinatie van bestaande laagdrempelige mogelijkheden (waaronder Apps) maken meer dan ooit ons eigen gedrag inzichtelijk. Een perfect aanknopingspunt voor verandering."

maandag, 18 april, 2011

Marie-lou is twee jaar geworden. Tijd voor een taart!

zondag, 17 april, 2011

staat er op dit moment op zijn mooiste bij, vandaar dat mijne fietsmaat met zijn familie er een dagje ging fietsen. Wij hebben vanmiddag het verjaardagsfeestje van Marie-Lou onze kleindochter. Ons Irentje is gaan zwemen en ik heb nog wat huiswerk. Het is een stille zondagmorgen...

zaterdag, 16 april, 2011

Architizerom te bouwen of te verbouwen en heb je gebrek aan inspiratie, kijk dan eens op Architizer. Architecten van over de hele wereld stellen er hun werken voor.
Sint-Lenaarts, afwisselend bewolkt en opklaringen, maar wel droog. De temperatuur gaat tot 18 graden.

Na een vrij drukke periode met veel aan het kopke zijn we toe aan een rustig weekendje. Vandaar dat het ook heerlijk kan zijn om een lege bladzijde in de agenda te hebben. Wat gaan we dan wel doen? Wel... patatten planten!

vrijdag, 15 april, 2011

Weekfoto week 15 - 2011
De bloesem laat ons blozen als een appel.
Foto: Onze appelboom in bloei.
dan kunnen de zonnepanelen en windmolens, die meer traditionele energie kosten om hun subsidies bij mekaar te verdienen dan dat ze opbrengen, terug in de kast ;-)

donderdag, 14 april, 2011

is niet meer voor te stellen.

heeft afgelopen week een eigen fregat tot zinken gebracht.

De bedoeling is dat het een koraalrif gaat vormen en ook een toeristische trekpleister wordt voor duikers. De HMAS Adelaide ligt nu op 32 meter diepte in de Gote Oceaan.

woensdag, 13 april, 2011

de uitvinder van de digitale camera.

De video is afkomstig van de blog van fotograaf David Friedman waar je nog meer uitvinders kan ontdekken.

dinsdag, 12 april, 2011

is een nieuwe sport. Voetbal, basket, handbal, het is van alles een beetje. Twee ploegen van tien spelers op een rond veld, het ziet er in ieder geval plezant uit. De spelregels zouden wel wat simpeler kunnen vind ik. Het spel noemt dus Kronum.

maandag, 11 april, 2011

was weer snel voorbij. Maar er is wel veel gebeurd. Onze groententuin is omgespit, de haag geknipt, we hebben gebarbecued, gefietst en koers gekeken. Hop, nu terug aan het echte werk.

zondag, 10 april, 2011

Weekfoto week 14 - 2011
Gemaaid gras kan er van meespreken. Het komt hard aan.
Foto: Een macro van onze gazon na het maaien.

zaterdag, 09 april, 2011

Sint-Lenaarts, zonnig zonnig zonnig! Het wordt 20 graden en morgen zelfs 23 graden.

We hebben veel op het programma staan vandaag. Eerste afspraak om 10 uur in Breda. De nieuwe weekfoto zal voor straks zijn. Prettig weekend, en vergeet de barbecueworsten niet mee te brengen ;-)

donderdag, 07 april, 2011

graag het nieuwe album van Jonathan Jeremiah kopen, maar het is nog niet uit in België. Ook niet in de Belgische iTunes Store. Komt wel... Ondertussen kunnen we al genieten van Happiness.

dinsdag, 05 april, 2011

voor op de kast.

maandag, 04 april, 2011

van het grootste twee dagen durende Holi Celebration in het Westen (om te vieren dat het goede het kwade overwint). Elk jaar komen meer dan 40.000 mensen bijeen in het Amerikaanse stadje Spanish Fork aan de Hare Krishna Tempel. Zo'n 12.000 zakjes met kleurpoeder worden uitgedeeld en het feest kan beginnen.

zondag, 03 april, 2011

ons tuintje. Maar het is ideaal om te ontstressen en het is plezierig om alles te zien groeien.

het verslag van de Ronde van Vlaanderen. Plat achterover in de zetel met een tas koffie en een koffiekoek. Da's echte ontspanning. Vanmorgen hadden we zelf al een tourke gedaan, wel veel bescheidener natuurlijk... ;-)

zaterdag, 02 april, 2011

Sint-Lenaarts, het wordt zonnig en warm vandaag. In de namiddag krijgen we vanaf het westen meer bewolking waaruit een beetje neerslag kan vallen. Maxima tot 24 graden, wat wel warm is voor de tijd van het jaar. Morgen zondag krijgen we een regenzone op bezoek vaarvan ook maandag nog een achtergebleven bui kan vallen en het wordt dan ook tien graden minder warm.

Om 8.06h neem ik de trein naar Antwerpen om er te gaan helpen bij de dag van autisme. Als je niet weet wat te doen, kom gerust langs. We staan met de Vlaamse Vereniging Autisme op het eerste verdiep.

vrijdag, 01 april, 2011

ik was 12 en Elvis speelde en zong "Baby What You Want Me To Do"

peddelen met klasse, dan kan je misschien zo'n houten kajak van Justin Charles aanschaffen. De "Cedar Strip Wood Kayak" is wel mooi!