Communiceer, en je weet meer...

dinsdag, 11 maart, 2014

mensen worden na een kus plots dikke vriendjes. Als je mekaar aanraakt gebeurd er iets en zeker met zoiets gevoelig als de mond. Da's nu haptonomie, hetgeen ik aan het studeren ben. Maar ik gebruik het voor sportondersteuning, zoals bij de Nederlandse schaatsploeg. En niet met mijne mond hé, zottekes ;-)

Update: achteraf blijkt het een in scene gezet reklamefilmpje. Maar in een echte setting in VOLT bleek het resultaat hetzelfde. Das fijn!

zondag, 21 juli, 2013

mag ik met mijne kletskop niet in de zon lopen. Vandaar dat ik tegenwoordig op zoek ben naar fatsoenlijke hoedjes, petten of zakdoeken met vier knopen om op mijn fragiel kopke te zetten. Een echte Goorin blijft voorlopig een droom...


zaterdag, 02 maart, 2013

Sint-Lenaarts, grijs met kans op wat motregen maar meestal droog. In de loop van de dag zou het kunnen dat het opklaart. De maximum temperatuur wordt 5 graden. Voor morgen hetzelfde rustige weerbeeld. Vanaf maandag zonniger en zachter.

Afgelopen week ben ik erachter gekomen dat ik gestart ben met deze weblog op 1 maart 2003. Dus dat wil zeggen dat ik 10 jaar blog. Al was ik al een jaartje eerder begonnen op de MyJamby-server van Adam Curry met de RadioUserland software. Adam woonde toen nog in Rijkevorsel en van hem heb ik het geleerd.

Ondertussen is er wel heel veel veranderd in de internetwereld. Het bloggen verloor veel van zijn spontaniteit toen de 'intellectuelen' het gingen doen en ze de basis van het bloggen aan hun laars lapten door de essentiële links op hun frontpagina te verwijderen. Het gevolg was dat het netwerk niet echt meer werkte. Nadien heeft Mark Zuckerberg ingezien dat dat toevallig wel het belangrijkste is zodat je een netwerk kan opbouwen met vaste lezers. Facebook was geboren!

Het bloggen heeft veel deuren voor me geopend, zelfs die van de eerste minister destijds en ik kan je verzekeren da's een hele grote deur. Dat was in de podcastperiode. Jawel ik was de allereerste Belgische podcaster en daar ben ik best een beetje trots op. Maar ja dat podcasten heeft het ook maar amper overleefd.

Ik vind het nog altijd plezant om nieuwe dingen binnen mijn intressefeer te ontdekken en te delen. Je merkt ook wel hoe een mens kan veranderen in tien jaar. Soms duik ik wel eens in mijn archief om te zien wat ik vroeger schreef.

Tegenwoordig heb ik het druk met studeren en is het bloggen wat op de achtergrond geraakt. Dat komt ervan als je op je zesenvijftigste nog een nieuw beroep leert en je vooral met sport bezig bent.

Blog voorzichtig, denk aan mij.

Prettig weekend!

zaterdag, 23 februari, 2013

Sint-Lenaarts, voorlopig nog zonnig maar er komt meer bewolking vanaf het zuiden. De temperatuur komt niet boven de nul graden. Voor morgen buien van lichte sneeuw. De volgende dagen blijft het koud.

Wat doet het goed dat de zon eens een keertje schijnt, al is een warme lentedag nog niet meteen voor morgen.

Ik heb al een week last van een ontstoken pees in mijn schouder en moet daarom nogal straffe pillekes pakken om het probleem te verhelpen. Maar ik word daar zo slaperig van dat ik overal sta te dromen. En er volgens ons Irentje, net zoals een junk, een beetje afwezig bijloop... pffff.

Pees voorzichtig, denk aan mij.
Prettig weekend!

dinsdag, 01 januari, 2013

en de beste wensen voor een super 2013!

zaterdag, 13 oktober, 2012

Sint-Lenaarts, zwaar bewolkt, regen en zelfs kans op een onweer bij zo'n 13 graden. Morgen zou het tijdens het kiezen droog moeten zijn .

Met pijn in het hart moet ik toezien hoe mijn korte broeken, netjes gewassen en fris ruikend naar de bio-afbreekbare Persil, beginnen aan een welverdiende rustperiode. Volgens mij zijn we de herfst binnengestapt. De houtkachel brandt en straalt z'n warmte door het huis. Ons Irentje is bezig met kaastaart te maken en ik plak plinten in de slaapkamer op de nieuwe kurkvloer. Ondertussen luisterend naar de Spotify-afspeellijst van De Hotlist van Studio Brussel.

Had ik je reeds verteld dat ik al een poosje bezig ben met een cursus sportverzorger? En hoe ik ertoe gekomen ben? Wel, een ex-Apple-collega heeft tijdens het sporten snel verzuurde benen en zijn vrouw masseerde hem wekelijks. Zij kreeg een ontsteking in haar schouder en vroeg of ik misschien zin had om het over te pakken. 'Ach waarom niet' zei ik met een zotte kop. 'Maar dan moet je wel zeggen hoe het moet want ik wil het wel goed doen" Toen volgde de uitleg, de boeken, de video's, de massagetafel, de tussenproducten en dan nu de cursus met als doel een erkend diploma. Want zonder voel ik me een beetje een kwakzalver en dat wil ik zeker niet. Een jaar lang het Latijn van de anatomie en de fysiologie in mijn kopke proberen te pompen dat is een wedstrijd op zich. Maar net als de sporters wil ik de beste worden!

Mijn droom is om ooit als sportverzorger met een ploeg naar de Tour te gaan... Ik weet het, de ambitie ligt hoog, maar zakken kan ik altijd nog ;-))

Anatomie voorzichtig denk aan mij.

Prettig weekend!

zaterdag, 11 augustus, 2012

Sint-Lenaarts, helder blauwe lucht bij een aangename 24 graden. De temperaturen blijven stijgen en het blijft de komende dagen zomeren.

Nog een week vakantie en we hebben onszelf in een lage versnelling geschakeld.

Met dit zalige weer is het bijzonder fijn om 's morgens uit je bed te stappen en op het gemakske in het zonnetje te kunnen ontbijten. Om door te tuin te wandelen en tientallen vlinders op de vlinderstruik te zien zitten.

Om een paar verse stengels marrokaanse munt en acht, jawel acht blaadjes salie te plukken en de meest heerlijke thee van de wereld op te schenken.

Waarom acht blaadjes zal je zeggen. Wel, dat heb ik van Nana, een goeie vriendin van ons.

Ze is een levenslustige vierenzeventig jarige vrouw die al vijftien jaar een levensbedreigende kanker overleeft. Ze was getrouwd met een oom van Richard Virenque, ja die.

Ze is bezeten van tuinieren, en gezondheid. Elke twee weken hebben we een afspraak in haar tuin. Ze heeft me veel geleerd over de geneeskracht van planten. Salie werkt rustgevend en is bijzonder goed voor de luchtwegen. Maar opgelet, niet meer dan acht blaadjes in het potje, want anders krijg je een ongezonde overdosis. 't is maar dat je het weet.

Salie voorzichtig denk aan mij.

Prettig weekend!

Ons saliestruikje

woensdag, 01 augustus, 2012

vaak dingen tegen waarvan ik denk "Daar ga ik een artikeltje over schrijven". Maar dikwijls ontbreekt me de tijd ervoor.

Zo hebben we een paar weken geleden het meest mooie concert allertijden gezien met Paul Simon in Vorst Nationaal.

En afgelopen maandag het meest mooie vuurwerk ter wereld. En dat wel in ons eigen gemeentepark tijdens de slotavond van de Parkhappening waar duizende mensen ons kempendorpje hadden gevonden. Fijn fijn, bijzonder fijn.

Vuurwerk in Brecht

vrijdag, 20 juli, 2012

voor de mannen (en vrouwen) van den bouw. Zij kunnen voortaan ook met een gerust hart een iPhone gebruiken. De Taktik zorgt voor de nodige bescherming rond het toch wel fragiele toestel.

zaterdag, 07 juli, 2012

vandaag de eerste berg-etappe voorgeschoteld in de Tour met de beklimming van La Planches des Belles Filles. Begin mei zijn we met de vrienden op verkenning geweest. Onbegrijpelijk dat op het pleintje op de top de hele tourkaravaan kan staan. Ook is er maar één weg naar boven, dus ook naar beneden.

Ik plak hieronder nog even het filmpje van onze trip met daarin vanaf 3:30 een groot stuk van de helling van 20% en de aankomst boven. Mijn maten, Paul en Dirk, hebben La Planches des Belles Filles met glans beklommen, nu Jurgen nog...

zaterdag, 23 juni, 2012

door het plotse overlijden van Kaat Tilley. Ik heb de eer gehad haar een paar keer te ontmoeten tijdens mijn Apple-periode. Het was een geweldig fijne en warme persoonlijkheid.

woensdag, 23 mei, 2012

zijn geweldige toestellen. Alleen, ze kunnen niet het miste spatje water verdragen.

Zelfs het gebruik ik een badkamer kan al fataal zijn. Jammer dat Apple er ook geen moeite voor doet om dit te verbeteren.

Het Japanse bedrijf Gooma brengt binnenkort de Case Marine op de markt. Het is een soort iPhone- en iPadcondoom om dit probleem te verhelpen.

Bij deze wensen wij u dan ook een aangenaam verblijf in de natte ruimten ;-)

dinsdag, 15 november, 2011

maakt een akoestische tour door Europa.

Sarah en Gert Bettens samen met toetsenist Reinout Swinnen waren gisteren te gast in de Antwerpse Bourla. Het oude operagebouw laat je wegzinken in een pluche sfeer met een perfecte akoestiek.

Het was één van de beste concerten van de Choiceskes dat we ooit gezien hebben. Genoten!

dinsdag, 25 oktober, 2011

dat we Billy Bragg nog eens tegengekomen waren. Hij stond gewoon op straat.

zondag, 23 oktober, 2011

fietsen vanmorgen. We zijn langs de werken aan de oprit van de E19 in Brecht gereden. Eind volgend jaar zou het klaar moeten zijn.


donderdag, 25 augustus, 2011

op een Eglnese uvinrietsiet mkaat het neit uit in wlkee vloogdre de ltteers in een wrood saatn, het einge wat blegnaijrk is, is dat de eretse en de ltaatse ltteer op de jiutse patals saatn. De rset van de ltteers mgoen wllikueirg gpletaast wdoren en je knut vrelvogens gwoeon lzeen wat er saatt. Dit kmot odmat we neit ekle ltteer op zcih lzeen maar het wrood als gheeel.

Aeleln 55% van de msenen kan dit leezn.

zondag, 21 augustus, 2011

vanmiddag op de Fly In van de Aero Para Club der Kempen op het vliegveld in Oostmalle.

Hieronder de replica van de S-38 Sikorsky, de eerste vliegboot, of bootvlieger, of watervliegtuig dat ooit gemaakt is. Het was toen 1929...

woensdag, 06 juli, 2011

een paar rugzakskes testen.

dinsdag, 14 juni, 2011

Cappuccino. Ik wil ook zo'n gepimpte La Marzocco espresso machine!

zaterdag, 12 februari, 2011

Sint-Lenaarts, het is nevelig en het blijft meestal zwaarbewolkt al is een opklaring niet uitgesloten. In de namiddag en volgende nacht is er kans op regen. De temperatuur klimt tot 13 graden.

Het was me het weekje wel. Egypte verbaast de wereld en heeft een volksfeestje, België breekt het wereldrecord regeringsvormen en Kim Clijsters is terug de nummer één van de wereld.

Morgenavond wordt de eerste aflevering van De Ronde uitgezonden. Naar een waanzinnig idee van Jan Eelen. Op één dag opgenomen met 46 camera's. Alles speelt zich af op de dag van de Ronde van Vlaanderen. Een beetje 24 maar dan wel totaal anders...