Communiceer, en je weet meer...

vrijdag, 23 augustus, 2013

je omheining als moestuin.

dinsdag, 21 februari, 2012

om ook met een moestuintje te beginnen dan kan je op 'Wroeten' de nodige uitleg vinden.

Wroeten

maandag, 02 mei, 2011

in het gazon? Wel, met het nieuwe Toro Lawn Striping System is het kinderspel.

zondag, 03 april, 2011

ons tuintje. Maar het is ideaal om te ontstressen en het is plezierig om alles te zien groeien.

zondag, 20 februari, 2011

slaplantjes van het jaar zijn vandaag in onze koude bak geplant. Ons Annelies had ze meegebracht van de zondagochtendmarkt in Herentals. De kervel, peterselie en de lookteentjes die ik eind vorig jaar heb geplant zijn heelhuids de winter doorgekomen.

dinsdag, 28 september, 2010

en tuinvrouwen hebben met MijnTuin.org nu ook onze eigen Facebook-achtige site. Ik heb al 19 planten 3 vrienden en 1 fan!

mijntuin.org

zondag, 29 augustus, 2010

gedaan vandaag. Ik heb de winterprei geplant en de spinazie "Winterreuzen" gezaaid. Toch?...

Prei

maandag, 06 augustus, 2007

ons Irentje wil dat alles weer spik en span is voor we morgen naar 'd Ardennen vertrekken. Ze heeft daarom vandaag een was- en plasdag.

Ik ben naar buiten gevlucht om de dakgoten proper te maken en de al rijpende druiven te snoeien, wat eigenlijk wel veel te laat is. Maar ja, we zullen maar zeggen dat we er te weinig tijd voor hebben tegenwoordig ;-)

druiven

zaterdag, 03 december, 2005

Sint-Lenaarts (Brecht), momenteel 4 graden. Bewolkt, droog, en er zijn regenbuien op komst.

Sinds een paar weken hebben we ons vogelhuisje weer in de tuin gezet. Er hangt een vetbolletje met zaadjes in en ook een zakje met nootjes. We vonden het vreemd dat het toch tamelijk groot zakje met nootjes telkens na twee dagen al leeg was.

Vanmorgen kwam de oplossing... een koppel vlaamse gaaien en een grote bonte specht. Man, wat zijn dat prachtige vogels!

Maar helaas wat een ego, ze verjagen al de kleine vogeltjes. Niet voor niks dat ze de vlaamse gaai ook 'Rotzak' noemen.

Hieronder een foto van 'onze' bonte specht, genomen vanachter het keukenraam.

Bonte Specht

zondag, 08 mei, 2005

is er www.intratuin.nl. Je vindt er niet alleen het laatste nieuws over de familie Peterselie en Tuur Radijs maar ook handige tips voor de tuinfotograaf.

donderdag, 21 april, 2005

melden wij U de geboorte van 5 jonge mereltjes in onze bamboestruik.

Ik heb dit prille lentegeluk in de maten van je computerscherm gegoten zodat je deze nestwarmte kan downloaden mocht je zin hebben om het als behang te gebruiken. 800 X 600 of 1024 X 768.

Mereltjes

zaterdag, 20 november, 2004

Sint-Lenaarts, weinig bewolking, zonnig en de temperatuur zit net boven het vriespunt.

De afgelopen week is alweer voorbij gevlogen, en als ik eerlijk moet zijn, ze was gewoon te kort. Ik bespaar je de opsomming van de dingen die ik nog had willen doen.

Gelukkig is er dan nog het weekend waarin ik mezelf verplicht om te doen alsof ik geen fluit te doen heb. Dus tijd om te gaan kijken of mijn vogelhuisje nog overeind staat.
De onderste latjes moeten nog vastgemaakt worden en er moet ook nog een breder plankje rondom het onderst platvorm getimmerd worden. Dit om te voorkomen dat de zaadjes op de grond vallen want de pietevogeltjes zijn wel echte smosserkes.

Oh ja, dit zelf in mekaar geflanst geval is een ontwerp is van 'Eug's vogelvoederhuisjesdesignbureau' en gepattenteerd... heu... grapje :) Alhoewel je zegt daar al iets.

   Vogelhuisje

donderdag, 10 juni, 2004

worden bij hoge temperaturen steriel. Ze zijn toch zeker dat het alleen bij bladluizen zo is?

zondag, 16 mei, 2004

ik heb tot hiertoe 3 kikkers in onze vijver gezien. Deze heet Fredje met de voornaam, en vermoedelijk Deburghgraeve met de achternaam. Ik ga voor hem op zoek naar Brigitte Becue, ze zal nog wel ergens in het riet verscholen zitten.

   Fredje

zondag, 11 april, 2004

vandaag voor het eerst sla gegeten uit onze nieuwe koude bak.
Hier nog een foto van de metselwerken.

Koude bak

zaterdag, 10 april, 2004

Sint-Lenaarts (Brecht), bewolkt en 5 graden. Een beetje fris met kans op een druppletje regen in het noorden van het land, hier dus. Maar de volgende dagen wordt het droog en warmer volgens Frank Deboosere.

Iedereen is reeds de deur uit en den deze zit heerlijk rustig alleen thuis. Ik ga zodadelijk nog eens in mijnen hof kijken. Even het lijstje overlopen van de zakjes zaad die ik hier heb liggen en wat er al gezaaid kan worden b.v. : vroege worteltjes, radijsjes, kervel, peterselie, erwten en ook bonen. Het minder prettige is dat ik eerst nog een stukje grond moet omspitten voordat ik kan planten en zaaien. Het plezier is des te groter als je ziet dat de vorige week gezaaide spinazie al uit komt en dat de uien hun frisgroene scheutjes ook reeds laten zien. Ik had er flodder plastiek (doorzichtig, flinterdun en met gaatjes) overgelegd en dat versnelt het groeiproces omdat het eronder warmer blijft.

Zoals ik vroegers al eens gezegd heb ben ik bezig om een cottagetuin te maken met bloemen en groenten gewoon door elkaar. Zo heb ik onlangs The Fairy rozen aangeplant en heb ik een paar weken terug al verschillende bloemen uitgezaaid in de koude bak. Momenteel zijn ze klaar om verplant te worden maar zolang het kan vriezen mag ik ze nog niet buiten planten.

Voor velen is in de tuin werken ouderwets en vervelend, maar voor mij zijn het momenten waarop ik mijn harde schijf kan defragmenteren, mijn gedachten de vrije loop kan laten, een nieuw liedje kan fluiten, dagdromend een tekstje kan kronkelen, en om het modern te zeggen: te ontstressen.

zaterdag, 20 maart, 2004

Sint-Lenaarts, zwaar bewolkt, regen, 14 graden bij een krachtige zuidwestenwind die volgens het KMI snelheden van 90 km/h kunnen halen.

Vanmorgen zijn we bamboeplanten gaan halen in Rijkevorsel bij Jan Oprins, de ondertussen wereldbefaamde bamboe-producent, mede dankzij zijn unieke vermeerderingsmethode.

Zo, en dan nu mijn botten (laarzen voor de Nederlandertjes) en regenjas aan om de planten in de grond te stoppen.

zaterdag, 14 februari, 2004

Sint-Lenaarts, bewolkt en 8 graden. Een beetje uitgeslapen na ons nachtje bowlen, 't was gezellig.

Het wordt een rustig weekend, 'k ga wat in mijn moestuintje werken vandaag.
Ons Annelies heeft slaplantjes meegebracht die ik seffes in de nieuwe koude groentebak ga planten. Het is misschien nog wel wat vroeg in het jaar, maar mochten ze bevriezen dan planten we wel andere, dat is nu de kost ook niet. Boven op de bak liggen een stel kaders met plastiek om de bak af te dekken zodat de kans op bevriezen wel minder groot is.

Volgens de literatuur kan ik ook al kervel, radijsjes, erwten en spinazie zaaien in volle grond. Ook de rozen moeten nog gesnoeid worden. Ja, ik hou er van om mijn eigen groenten te kweken, ik ben een beetje vies van 'eten uit een fabriek', alhoewel men tegenwoordig bijna niks anders meer naar binnen speelt. In onze wereld van 'om ter meeste geld verdienen' is het basisbeginsel van de mensheid 'eten vinden om te overleven' verloren gegaan. Leven van de jacht en visvangst, ja het zegt me wel iets... in het weekend dan toch ;-)

dinsdag, 11 november, 2003

groentebak onze koude groentebak. Het metselwerk is ondertussen klaar, maar het moet nog wel opgevoegd worden.

De binnenkant ga ik wit kalken zodat de plantjes denken dat ze meer licht krijgen en daardoor beter groeien. Ik ga ze dus een klein beetje voor 't zotteke houden, maar zolang ze 't zelf niet weten kan 't geen kwaad.

Onze Toon gaat zorgen voor drie aluminium kaders met opspanplastiek om het geheel af te dekken. Hiernaast een foto, die ik vanmiddag genomen heb van het kunstwerk tussen de spinazie, en er is er maar ene die zweet en da's onze Geert. Oh ja, ik moest foto's trekken ;-)

zaterdag, 20 september, 2003

herfst15 graden en er hangt een dikke mist boven Sint-Lenaarts.
De afgelopen week zijn er opvallend veel mensen op m'n weblog terechtgekomen, via Google, die op zoek zijn naar een plaatje met 'Herfst' als onderwerp.
Vorig jaar had ik een foto genomen van m'n beukenhaag en op m'n log geplaatst, maar omdat ik toen nog met een geheugengebrek zat, ocharme 50MB, verwijderde ik regelmatig mijn archief, zo ook die foto. Gelukkig is daar ondertussen verandering in gekomen en boer ik tegenwoordig op een riante 500MB, bij de mannen van Sint-Job. Dus vooruit, voor alle fans, hier de foto terug.
En ja hoor, je mag hem gerust gebruiken, knippen, plakken, photoshoppen, verscheuren of misbruiken. Mocht je liever een hoge resolutie versie, dan kan ik die wel opzoeken ergens tussen de spinnewebben in de donkere gewelfkelders van het archief.
Ha, de zon komt er door!