Communiceer, en je weet meer...

vrijdag, 15 juni, 2012

de Open Data Dag van de Vlaamse Overheid. Vooral het tweede deel 'Apps voor Vlaanderen' interesseert me wel. Hierin gaan een aantal ontwikkelaars aan de slag met datasets en krijgen ze de kans om samen te werken aan een applicatie.

Twitter: #odd12

vrijdag, 24 februari, 2012

Chomp op. Het is een zoekmachine die apps zoekt, niet onmiddellijk op naam maar wel op wat zo'n app doet.

Chomp

donderdag, 09 februari, 2012

Meet & Seat zodat je op voorhand al eens kan kijken op Facebook of LinkedIn wie je reisgenoten zijn. [via: Jan]

maandag, 06 februari, 2012

om Volunia, de nieuwe zoekrobot, te testen. Google is zowat alleenheerser en het is fijn dat er wat concurrentie komt met nieuwe ideeŽn.

dinsdag, 13 september, 2011

Mobile Viking! Dat wist, de voor mij beste provider die er bestaat, me te melden.

Maar wat belangrijker is, is dat ze volgende maand gaan beginnen met een eigen VOIP (voice over internet protocol) dienst. Zoals Skype maar dan beter volgens hen.

Vroeger kon je enkel via de computer voip-bellen maar met de huidige smartphones (iPhone of Android in dit geval) kan het dus ook, en das wel fijn.

De nieuwe service krijgt de naam Viking Talk en je zal goedkoop kunnen bellen naar eender wie ter wereld via wifi, 3G (het ultra snelle gsm-netwerk) en het gewone gsm-netwerk. In het verleden gaf de overschakeling ertussen meestal problemen zodat een gesprek werd afgebroken.

De dames en heren van Mobile Vikings beloven een naadloze overgang tussen het gsm-netwerk, wifi en 3G.

Voor §10 krijg je 600 belminuten oftewel 10 uur om te bellen met vaste of mobiele nummers in BelgiŽ. Voor §20 bel je onbeperkt in BelgiŽ, voor §30 onbeperkt in Europa en voor §40 onbeperkt over de hele wereld. Mobile Vikings-gebruikers met de app bellen onderling gratis naar elkaar.

Applaus!

maandag, 05 september, 2011

waar ik dagelijks gebruik van maak dan is dat Summify. Ze geven je een lijstje van volgens hen de belangrijkste Facebook, Twitter en Google berichten voor jou, die gefilterd zijn uit je accounts. Handig, omdat je soms het bos door de bomen niet meer ziet. Of is het "de bomen door het bos"?

dinsdag, 30 augustus, 2011

dat V A Shiva het emailconcept ge-copyright kreeg. Tot op de dag van vandaag gebruiken we email (electronic mail) nog altijd op die manier. Inclusief Cc: Bcc: Subject: Reply, Reply All, Forward, Email body en attachment.

donderdag, 23 juni, 2011

we gaan op de beurs met Empire Avenue en worden een virtuele miljonair.

maandag, 20 juni, 2011

in 60 seconden op het internet.

vrijdag, 10 juni, 2011

werkt aan WebRTC (Web Real Time Communication). Oftewel "Skypen" in je webbrowser zonder extra programma.

maandag, 16 mei, 2011

is de toekomst volgens Google. Binnenkort gaan ze de Chromebook aanbieden. Het is een laptop met het Chrome OS besturingssysteem en een abonnement voor mobiel internet.

Je werkt vanuit de Chrome-browser en webapps via het internet. Alle data blijven op de servers van Google staan en niet op een interne harde schijf van de computer. Vanaf 15 juni zou hij leverbaar zijn in Nederland, BelgiŽ volgt.

dinsdag, 19 april, 2011

dat we alles al zo'n beetje hebben gehad op het internet. En het is de laatste tijd wel rustiger met spraakmakende startups. Maar vandaag kwam ik er toch weer een mooie tegen toen ik het artikel las over Joris van Heukelom (@jorisheuk). Hij gaat vertrekken bij Sanoma en wordt vanaf 1 juli partner van Makerstreet.

Makerstreet"Mensen zijn denkende wezens. Toch vinden we het moeilijk om ons gedrag te veranderen. Slimme technologie en de combinatie van bestaande laagdrempelige mogelijkheden (waaronder Apps) maken meer dan ooit ons eigen gedrag inzichtelijk. Een perfect aanknopingspunt voor verandering."

zaterdag, 05 maart, 2011

zo snel? Gisteravond is men onze telenetmodem en versterker komen vervangen zodat we gebruik kunnen maken van hun Fiber 40 service (niks met glasvezel te maken enkel een efficiŽntere codering).

Ondanks het feit dat ik bij de telefonische bestelling duidelijk gevraagd had om een modem zonder draadloos netwerk maakte de overigens vriendelijke installateur aanstalte om een modem te plaatsen met ingebouwde wifi. Toen ik hem duidelijk maakte dat ik dat niet wou zei hij "Oei, wij zijn verplicht om er zo ene te installeren. Tja, dan moet ik eerst een mailtje sturen en een halfuur wachten tot ik bevestiging krijg of ik dat wel mag... ze gaan u dan bellen om u ervan te overtuigen om wel zo'n toestel te nemen."

Probeer mij maar een keer ervan te overtuigen om mijn Apple netwerk aan de kant te schuiven voor hunnen brol... ;-) Uiteindelijk mocht hij dan toch de 'zonder" versie plaatsen. Ik blij.

Ik vraag mij af waarom Telenet zo hoognodig iedereen wil opzadelen met een draadloos netwerk van hun, terwijl er veel betere alternatieven zijn.

maandag, 14 februari, 2011

is men begonnen met bezienswaardigheden, monumenten en gebouwen met een geschiedenis een QR-code te geven. Dat is een soort streepjescode die bestaat uit allemaal blokjes. Deze code kunt u scannen met een smartphone en dan komt u op een website met verhalen, foto’s en filmpjes die te maken hebben met het pand of monument.

Om QR-codes te kunnen gebruiken heb je een mobiele telefoon nodig met een camera, toegang tot het internet en software om QR-codes te kunnen lezen. Bij sommige smartphones is deze software ingebouwd. Heeft jouw telefoon dit niet, dan kun je de software downloaden via de App store voor de iPhone, voor de andere smartphones kan je bijvoorbeeld terecht bij: www.reader.kaywa.com en www.quickmark.com.tw.

dinsdag, 08 februari, 2011

zal er geen harde schijf meer in de computer zitten. Alles wat opgeslagen moet worden zal ergens op gigantische servers staan die via internet berijkbaar zijn. Ze noemen het cloudcomputing.

DropboxIk gebruik al gruime tijd Dropbox. Je mag gratis 2GB gebruiken. Een programmaatje zorgt ervoor dat je een map krijgt op je computer waar je de dingen in sleep die je wil bewaren. In achtergrond gaat hij die gegevens wegschrijven naar de Dropbox server.

Op elke computer, iPhone of iPad doe ik hetzelfde. Gevolg is dat ik altijd en overal aan mijn data kan. Het is dus ook erg handig om gegevens van de ene computer naar de andere te zetten. Alles via de cloud.

De Chinezen zien de bui ook hangen en zijn na onder andere Google en Apple ook bezig met gigantische datacenters neer te poten. IBM klaart er de klus.

donderdag, 03 februari, 2011

Goeie Vraag!en deel jouw kennis met anderen. Een unieke kans om snel antwoord op een dringende vraag te krijgen.

Dat is hetgeen waar de site 'Goeie Vraag!' voor staat. Je hebt een GoeieVraag.be voor BelgiŽ en ook een GoeieVraag.nl voor Nederland. De Nederlandse draait momenteel wel het beste. Het is een digitaal initiatief van de Sanoma groep. Update: ondertussen blijken de beide sites samengevoegd te zijn.
van de OESO, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling heeft het Egypte waarschijnlijk al 90 miljoen dollar gekost om het internet te blokkeren.

De OESO denkt dat de langetermijnimpact nog zwaarder zou kunnen zijn, omdat Egypte zo ook lokale en internationale high-tech bedrijven heeft afgesloten die wereldwijd diensten aanbieden. Zo zal het, aldus de OESO, moeilijker worden om in de toekomst buitenlandse bedrijven aan te trekken en hen te garanderen dat de netwerken betrouwbaar blijven. Het was net de strategie van de overheid om dergelijke bedrijven naar Egypte te halen.

Bron: DataNews.

zaterdag, 29 januari, 2011

met twitter, faceboek, weblogs en YouTube, is de afgelopen weken nog maar eens duidelijk geworden.

Hetgeen wat de meeste regeringen proberen is de media onder controle te houden zodat het publiek gemanipuleerd kan worden in de richting die hen het beste uitkomt.

Dat kan wel positief zijn maar in sommige gevallen ook niet. Het schoolvoorbeeld is natuurlijk Berlusconi, die pas echt succes kreeg nadat hij de Italiaanse media in handen kreeg. Als een radio- of tv-zender niet in de kraam van de politiek past krijgen ze geen vergunning en dat is in de meeste land zo.

Met het internet hebben ze deze macht niet, vandaar dat in Egypte er gewoon de stekkers is uitgetrokken door Moebarak. Bang voor een schadelijk berichtgeving door de man in de straat.

En zeker na de wikileaks-kater is het de natte droom van menig wereldleider om het internet te censureren. Ik ben benieuwd of ze hierin gaan lukken.

maandag, 24 januari, 2011

wil zeggen dat je vanop afstand, bijvoorbeeld onderweg met je iPhone of laptop, uw printer thuis aanstuurt zodat de documenten netjes uitgeprint worden ook al ben je niet thuis.

Google lanceert vandaag de beta versie van deze service voor Engelstalig Amerika. Voorlopig enkel om documenten in gmail af te printen. De rest volgt.

donderdag, 06 januari, 2011

toen begin deze week de MySQL database waar deze weblog gebruik van maakt in de prak ging.

Gelukkig heb ik alles terug in de juiste plooi gekregen en het enige waar je het nog aan merkt is dat de artikelen van eind december nu allemaal op 5 januari staan. Maar daar zal geen kat van wakker liggen zeker.

Gelijk heb ik ook Nucleus, da's dan weer het CMS waar Eug.be op draait naar de laatste versie 3.61 overgezet. Zo, we kunnen er weer tegenaan.