Communiceer, en je weet meer...

vrijdag, 12 juli, 2013

niet weten waar naartoe fietsen dan is het onderstaande misschien wel een goed idee.

Op zondag 14 juli presenteren de Loenhoutse buurtschappen hun ontwerp voor de 62ste Bloemencorso. In de Tiendeschuur in de Kerkblokstraat (over nummer 6) in Loenhout zetten alle buurtschappen hun maquette te kijk voor het grote publiek. Het geeft een goed beeld van wat er op zondag 8 september door de straten van Loenhout zal rijden. De tentoonstelling is gratis toegankelijk tussen 01h00 en 18h00.

Bloemencorso Loenhout

zondag, 13 mei, 2012

in onze straat. Onze buurvrouw Wiske Van den Heuvel werd vandaag precies 100 jaar, jawel 100 jaar! Ze heeft 4 kinderen, 11 kleinkinderen, 25 achterkleinkinderen en het 26ste is op komst.

Wiske van den Heuvel 100 jaar

Wiske van den Heuvel 100 jaar

vrijdag, 27 april, 2012

schoof een mobiele breekinstallatie van zijn oplegger. Het gebeurde op de Antwerpsesteenweg net voor het kruispunt met de Zoerselbaan. Gelukkig waren er geen fietsers of voetgangers op de plaats van het voorval.

Bron: Gemeente Malle-Facebookpagina

Westmalle

Westmalle

donderdag, 09 februari, 2012

burgerbelangengroep Straten Generaal (dat zijn ook diegene die geen brug wilden in Antwerpen, waarna me daar koos van een beek...) pleit voor de verhuis van de luchthaven van Deurne naar Oostmalle.

Maar de burgemeesters van Malle en Zoersel zitten totaal niet te wachten op de komst van een burgerluchthaven. “Ik vind het een verwerpelijk idee. Het is hoogst merkwaardig dat ze dit idee zonder maar enige vorm van overleg lanceren”, zegt burgemeester Harry Hendrickx van Malle in Het Nieuwsblad.

[Bron: Luchtvaartnieuws.nl]

vrijdag, 13 januari, 2012

dat kinderen kunnen antwoorden op de vraag "Waar komt melk vandaan?". Daarom is het spel "Weet wat je eet" ontwikkeld dat door de lagere scholen kan ontleend worden in de bibliotheken van Brecht, Hoogstraten, Wuustwezel, Essen, Ravels en Arendonk.

Het is bedacht door Chris Verboven, hij is projectmedewerker van de Plattelandsklassen, het grootste centrum voor lanbouweducatie in Vlaanderen.

vrijdag, 16 april, 2010

onderweg naar Herentals. Deze keer voor een theaterwandeling en volksfeest i.v.m. 800 jaar Herentals.

dinsdag, 15 september, 2009

"Laat De Wapper maar komen!" Zijn er toch een paar Antwerpenaren die zich niet laten misleiden door "gepushte petities" en buiten de kwestie "lullende BV's oep lokale TV’s"

Ja, ik wil ook een brug, en zo snel mogelijk!

En dan nu met z'n allen: "Laat de Wapper maar komen - naar hier met die brug. Dan is al die zever achter de rug. Laat de Wapper maar komen, hij moest er al staan. Dan zijn al die files voor altijd gedaan."

Die houdt grondig ’t verkeer uit de stad, zo hoog wordt er geen grafitti op geklad. Ze trekt ook toeristen gelijk een magneet en binnen het jaar heet ze de Golden Gate."

woensdag, 29 juli, 2009

aan het station van Brecht.

vrijdag, 19 juni, 2009

een Finse piste in onze achtertuin. Dat wil zeggen, op de Kraaienhorst hier in Sint-Lenaarts. Weer een reden om eindelijk terug serieus te gaan lopen.

zondag, 05 april, 2009

geen trein in Brecht, terwijl het station al zo'n jaar of twee klaar is.
Vanmorgen zijn we nog eens langs het levensloze monument gefietst.


dinsdag, 30 september, 2008

aan de Vaarkant hier in Sint-Lenaarts. Er wordt geadviseerd ramen en deuren dicht te houden maar de rook is niet giftig, aldus het bericht zojuist op Radio 1.

maandag, 21 april, 2008

Toerisme Brecht organiseert, in de periode mei-september, huifkartochten door de landerijen in de zone tussen Sint-Lenaarts en Sint-Job. Samen met Jan Plezier bezoek je ook drie restaurants om een lekker hapje te eten. Er worden groepen gevormd van 20 personen.

Inschrijven: Toerisme Brecht, Mudaeusstraat 2, 2960 Brecht, 03-313.68.44, info@toerisme.brecht,
Artikel: Gazet van Antwerpen
Site: www.toerismebrecht.be

zondag, 23 september, 2007

in groenten en bloemen. Vorig weekend kon je weer genieten van de kunstwerken in de straten.

maandag, 28 mei, 2007

Tijdens het pinksterweekend is het altijd kermis hier in Sint-Lenaarts. Nu hadden we daar niet echt zin in. Vanmorgen zijn we wel gaan kijken naar de jaarlijkse processie. Een folkloristische traditie die zijn oorsprong vond ergens in de vijftiende eeuw ter verering van de heilige Leondarus.

Processie Sint-Lenaarts

maandag, 12 maart, 2007

zaterdag, 07 oktober, 2006

Sint-Lenaarts (Brecht), wisselende bewolking, eerst kans op regenbuien later droog, maxima 17 graden.

Dit weekend staat volledig in het teken van de provincie- en gemeenteraadsverkiezingen. Omdat Jos Janssens, onze huidige burgemeester, geen kandidaat meer is wordt het hier wel erg spannend. En het blijft toch altijd een beetje een wedstrijd.

De uitslagen komen op http://www.vlaanderenkiest.be/.

vrijdag, 05 mei, 2006

Niet alleen volgende zondag, maar elke tweede zondag van de maand tot en met 10 oktober, kan je terecht in Merksplas voor de 'Vagebondjespad' wandeling. De 2 uur durende gegidste tocht start aan de kapel om 10u30 en de deelnameprijs is 2 per persoon, kinderen kunnen gratis mee.

De kapel van Merksplas-Kolonie ligt langs de baan Merksplas - Rijkevorsel (volg de wegwijzer 'Kapel Kolonie')
  Vagebondjespad"

maandag, 17 april, 2006

wil zeggen: jaarlijkse paasmarktt, kermis, rommelmarkt en allerlei andere activiteiten zoals optredende bandjes op de Gemeenteplaats, Schoolplein en Biest hier in Brecht.

We gaan er 'even' langs. Het nadeel is dat je er vele bekenden tegenkomt en het moelijk is om nuchter thuis te komen... ik doe m'n best.

zondag, 18 september, 2005

Alvast 1 foto, de rest volgt in de loop van de week. Ze moeten nog in een fotoverslag gegoten worden.
      Hoogstraten in Groenten en Bloemen

dinsdag, 21 juni, 2005

al is het een paar graden minder warm dan gisteren. De verwachtingen blijven zomers.
      Thermometer