Communiceer, en je weet meer...

vrijdag, 06 april, 2012

zoals het moet zijn geweest 320 na Chr.

zaterdag, 17 maart, 2012

bij volle maan, een woonblok in een Duitse voorstad, vijf gewone mensen. De syndicus van woonblok C onderzoekt waarom de bovenste verdiepingen geen water hebben.

Op het zevende wacht Fatima op haar minnaar terwijl haar huisgenote op de sofa slaapt. De romantische voyeur van het tegenoverliggend woonblok waart door het trappenhuis op zoek naar het appartement van de twee jonge vrouwen.

In een spel van begeerte en toeval krijgen de trajecten van de protagonisten een noodlottige wending.


“Arabische Nacht” is een coproductie van Ensemble Leporello en vzw Hardscore en vanavond te zien in het GC in Brecht.
Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar, mocht je zin hebben. Het begint om 20:15 uur.

vrijdag, 02 maart, 2012

De voorstelling 'De weg naar het avondland' van Jan Leyers die voorzien was voor zaterdag 3 maart in het GC van Brecht gaat niet door. Jan is serieus ziek.

De voorstelling wordt verplaatst naar zaterdag 14 april om 20.00 uur.

Gekochte tickets blijven geldig voor deze nieuwe datum. Als u van uw tickets wil afzien kan dat op volgende manier:

Breng uw tickets naar de dienst Vrije Tijd Brecht, Gemeenteplaats 1, 2960 Brecht. U wordt cash terugbetaald.

Stuur uw tickets per post naar dienst Vrije Tijd Brecht, Gemeenteplaats 1, 2960 Brecht. Het tegoedbedrag wordt op het rekeningnummer waarvan u de tickets betaalde, overgeschreven.

Voor telefonische vragen hierover kan u terecht op de dienst Vrije Tijd van Brecht op het nummer tel:03 660 28 30.

Alvast bedankt voor het begrip.

maandag, 20 februari, 2012

brengt een discussie op gang of het nu goed is voor de artistieke kant van de zaak of niet. PressPausePlay, de onderstaande documentaire, is een initiatief van het Zweedse Radon (a creative agency).

maandag, 13 februari, 2012

en zijn boek is Jan Leyers begonnen aan een reeks lezingen over zijn avontuurlijke reis van EthiopiŽ naar Europa.

'De weg naar het Avondland' op zaterdag 3 maart 2012 in het GC in Brecht.

Jan Leyers

vrijdag, 03 februari, 2012

proberen we vanavond het GC in Brecht te bereiken voor een optreden van Nigel Williams. Working Class Hero is zijn vijfde voorstelling.

Vanuit zijn verleden als fabrieksarbeider, politiek activist, vakbondsafgevaardigde en cafťbaas geeft Nigel zijn ongezouten mening over The State of the Nation (tot ver buiten de kerktorens). Strijden voor een betere wereld of zachtjes inslapen in een zee van ‘bullshit’? De keuze is aan ons!

Met de zeis van de humor kortwiekt Nigel Williams verkopers van nieuwe idealen, gebakken lucht, vlaggen en hypocrisie. Working Class Hero is niet vrijblijvend. Het is een keiharde voorstelling waarin Nigel – trouw aan zijn working class roots – zijn nek uitsteekt, de vijand opzoekt en ontmaskert, en waarin hij ook zijn eigen idealen in het vizier neemt en fileert.


Nigel Williams

woensdag, 18 januari, 2012

Karl Vannieuwkerke met Helden in de sport in het GC in Beerse.

Helden in de sport

maandag, 04 juli, 2011

te maken heb je niet zo veel nodig. Een bord en een potje zout, maar wel heel veel talent.

maandag, 04 april, 2011

van het grootste twee dagen durende Holi Celebration in het Westen (om te vieren dat het goede het kwade overwint). Elk jaar komen meer dan 40.000 mensen bijeen in het Amerikaanse stadje Spanish Fork aan de Hare Krishna Tempel. Zo'n 12.000 zakjes met kleurpoeder worden uitgedeeld en het feest kan beginnen.

dinsdag, 15 maart, 2011

is de titel van het toneelstuk dat we afgelopen zaterdag zijn gaan zien in Brecht.

Toneelvereniging De Zonnedauw zette een ongelooflijke prestatie neer. Mocht je zin hebben in een avondje genieten dan is dit een aanrader, echt de moeite! Alle data zijn uitverkocht, enkel voor zaterdag 19 maart zijn er nog kaaarten. Je kan hiervoor bellen naar Anny Wuyts op het nummer 03 313 91 36. Succes!

vrijdag, 04 februari, 2011

is het theaterstuk van Jef Demedts en Karen De Visscher dat we vanavond gaan zien in het GC hier in Brecht. Het gaat over liefde.

Men belde mij daarnet nog om te vragen of ik een wandelstok mee kon brengen. Jef is de zijne vergeten ;-)

Het vorige stuk dat we van hem zagen was in 2008 'Striptease van een genie' over de levensreis van Picasso.

donderdag, 03 februari, 2011

van een bunker een kunstwerk maken. Bunker 599 is gecreŽerd door Atelier de Lyon.

vrijdag, 05 november, 2010

van Vincent Van Gogh door Philip Scott Johnson in een video gegoten.

maandag, 03 mei, 2010

houdt zich nuttig bezig.

vrijdag, 19 februari, 2010

vanavond kijken naar Lazarus met Forge Majeure. In het GC in Brecht.

GŁnther Lesage speelt een jongeman die een toneelstuk moet schrijven. Er staat nog niets op papier wanneer hij plots met zijn dochtertje van 2 naar de dokter moet. Hij vertrekt met de fiets en vraagt zich af of het hele leven misschien een kansrekening is. Toeval drijft hem naar zijn eigen lot. Of is het overmacht? Wat is hij van plan nog aan te vangen met de kostbare tijd die hem rest?

vrijdag, 05 februari, 2010

zijn ze serieus in de hemel.

zaterdag, 23 januari, 2010

we staan stil'.

We gaan vanavond kijken naar "Ma dr e". De voorstelling gaat over de foorfamilie Maldrie en haar draaimolen. Of wat daarvan overblijft: van de molen ťn van de familie. Want niet alleen zijn er letters uit de titel verdwenen, ook nonkel Jaak is weg. Zijn zus Mathilde en haar zoon Jos leiden een geÔsoleerd bestaan bovenop een heuvel. Maar dan staat Jaak plots weer voor de deur... als Jackie.

vrijdag, 06 februari, 2009

van de tulband.


zondag, 25 januari, 2009

is de monoloog van Peter De Graef die we gisteren zijn gaan zien. Zelden ben ik zo ontroerd en gegrepen geweest door een voorstelling. Heel diepgaand en vol levenswijsheid. Zeker gaan zien als je de kans hebt.

Waarschijnlijk zijn wij op de wereld omdat de evolutie er ons heeft op gezet. Waarschijnlijk leven wij om betere mensen te leren worden. Geduldiger. Liefdevoller. Waarschijnlijk zullen we ooit allemaal gelukkig worden. Waarschijnlijk wordt onze hele geschiedenis bevolkt door onszelf tijdens vorige levens. Waarschijnlijk is er een uitweg. Waarschijnlijk zal er nooit iets veranderen. Zullen mensen mekaar altijd doodmaken, een kloot aftrekken, verlaten.

‘Zoals de dingen gaan...’ is het verhaal van een jongen die met de waarheid of zo helemaal niet bezig is. Maar hij botst er voortdurend tegenaan. En dat is vervelend. Hij heeft onenigheid met zijn vrouw, last met zijn ouders, conflict met de wet. Hij vlucht in een opwelling naar de andere kant van de wereld recht in de armen van z’n eigen noodlot. En dan! Met het mes op de keel begint het tot hem door te dringen. Begint hij het te begrijpen. Hoe het in mekaar zit. Hoe de dingen gaan.... waarschijnlijk.