Communiceer, en je weet meer...

donderdag, 10 juli, 2014

ongeloof en ontroostbaar verdriet bij de mensen die mijn tweede familie zijn geworden. Weet dat jullie veel voor me betekenen, ik zal jullie steunen waar ik kan!!!

zaterdag, 25 januari, 2014

Sint-Lenaarts, zwaarbewolkt met kans op een drupje. De maxima gaan tot 6 graden. Morgen wordt het eerst droog maar na de middag komt vanaf het westen een storing met regen op ons af. Volgende week blijft het wisselvallig.

Het is al een poosje geleden dat ik nog eens een weekendje thuis was. De crossers zitten in Nommay in Frankrijk en dat is wat ver om even over en weer te wippen.

Vanaf volgende week begin ik dan weer aan een cursus die de vier volgende zaterdagen in beslag zal nemen. Vandaar dat ik nu even de tijd neem om iets op m'n blogske zet.

Alles gaat naar wens en de tijd vliegt zoals nooit tevoren. Men zegt dat het komt omdat je met iets bezig bent wat je graag doet. En daar moet ik ze volkomen gelijk in geven. Ik amuseer me geweldig in het team rond Toon en Thijs Aerts. Wat een fijne bende! Samen stressen maar ook samen plezier maken. Die jonge snaken houden mij in de wiggel.

Wiggel voorzichtig, denk aan mij.
Prettig weekend!

zaterdag, 14 december, 2013

Sint-Lenaarts: zonnig bij een maximum temperatuur van 8 graden. Morgen zondag trekt in de voormiddag een zwakke regenzone van west naar oost. In de namiddag wordt het droog. Maandag krijgen we wisselvallig weer.

Het lijkt alweer een poos geleden dat ik nog eens iets gezegd heb hier. Laat ons zeggen dat ik het soms wel best vind om eens niks te zeggen.
Maar dat wil niet zeggen dat ik dan in mijn zetel lig om te niksen. Alhoewel ik afgelopen week wel moest omdat mijn heup op mijn heupen werkte. Zeer dus, maar het is alweer zo goed als voorbij.

Niks voorzichtig denk aan mij.

Prettig weekend!

zaterdag, 30 november, 2013

Sint-Lenaarts, licht bewolkt tot bewolkt met misschien een beetje lichte regen. Morgen droog en rustig weer, maar wel bewolkt. De maxima gaan tot 9 graden.

Ik weet het niet, maar volgens mij zijn we op weg naar het hoogseizoen in de cross. Straks naar Mol voor het provinciaal kampioenschap bij de junioren en de Boonen & Friends Charity Cyclocross 2013. Verder kijken we wel uit naar de twee weekjes vakantie met Kerst. Wanneer gaan we onze boom zetten overigens? Of is dat nog te vroeg?

Tommeke Tommeke voorzichtig denk aan mij.

Prettig weekend!

zaterdag, 16 november, 2013

Sint-Lenaarts, wolkenvelden en opklaringen wisselen mekaar af. Het blijft droog en het wordt 8 graden. Zondag blijft het eveneens droog maar het zal overwegend bewolkt zijn.

Vandaag al vroeg uit de veren. Om acht uur word ik in Herentals verwacht op het congres "Orthopedie in de brede lijn". Schouder- en heupproblemen zijn de hoofdonderwerpen en er zal minder over sport gepraat worden deze keer. We zien wel.

Ortho voorzichtig, denk aan mij.

Prettig weekend!

zaterdag, 09 november, 2013

Sint-Lenaarts, opklaringen met een straal zon en het zou droog blijven. Morgen in de voormiddag buien maar na de middag droger en zonnig bij zo'n graad of tien.

Als op zaterdagmorgen de kleinkinderen bij moeke en vokke uit het bed komen is het vollenbak ambiance. De eerst vraag die ik krijg is steevast: "Vokke mag ik op de iPad?" Op zo'n manier gevraagd dat vokke zijn hart smelt en onmogelijk kan weigeren. Toch zeker als je weet welke teleurstelling ze eerst hadden moeten verwerken.

Gisteravond hadden ze, op een van die geforceerde jeugdkanalen op tv, Sinterklaas gezien. Ze kwamen op het geweldige idee om hun schoen alvast te zetten. Twee wortelen werden uit de kelder gehaald voor het paard en een flesje bier voor zwarte Piet. Bleek die brave man niet alleen zwart te zijn maar ook nog alcolieker. Kortom de verwachtingen waren groot bij het slapengaan. Tot grote teleurstelling vanmorgen dat er niets was geleverd door het met paard opererende postorderbedrijf uit Spanje.

Vokke had de opvoedkundige taak om ze te zeggen dat "van baardmans" enkel op zes december komt omdat hij onmogelijk bij alle kindjes zomaar alle dagen kan langskomen. Gelukkig werd de deskundige uitleg aanvaard en kan het leven gewoon verder gaan.

Zwarte Piet voorzichtig, denk aan mij.

Prettig weekend!

zaterdag, 02 november, 2013

Sint-Lenaarts, zwaar bewolking met soms nog wat motregen. Het wordt droog en in de namiddag zelfs enkele opklaringen. De maxima gaan tot 15 graden. Morgen zondag wordt het wisselvallig met afwisselend opklaringen en wolken waaruit regen kan vallen. Hou je vast want het wordt winderig.

Verlengde weekends zijn ideaal om veel te doen waar je anders de tijd niet voor hebt. Ik bespaar je de lijst. Gelukkig zitten daar ook plezante dingen tussen zoals vanavond wanneer we gaan eten met de broers en zus.

Lijst voorzichtig, denk aan mij.

Prettig weekend!

zaterdag, 26 oktober, 2013

Sint-Lenaarts, licht bewolkt, zonnig en het wordt 19 graden. Morgen zondag krijgen we perioden met regen met een stevig windje wat maandag overgaat in een fijn stormpje. Vanaf woensdag wordt het rustiger.

Gisteren hebben we de geweldige voorstelling "Wanneer gaan we nog eens bowlen?" van Bart Cannaerts gezien in het GC in Brecht. We gingen buiten met een "heejla hoowla" gevoel op de muziek van Kenny Rogers & The First Edition die ook gebruikt is in The Big Lebowski. Zalig gewoon!

Heejla hoowla voorzichtig, denk aan mij.

Prettig weekend!

zaterdag, 19 oktober, 2013

Sint-Lenaarts, eerst nog mooi en zonnig, later meer bewolking met kans op regen. De maxima gaan wel tot 20 graden. Morgen zondag beginnen we met opklaringen en droog weer. In de loop van de dag komt er af en toe een bui langs maar het blijft wel zacht met 19 graden.

Nog eens een normale zaterdagochtend. Rustig de tijd om een nieuwe foto bovenaan mijn blogske te zetten. Ik ben blij U te kunnen vertellen dat de zon hier binnenschijnt, dat de koffie pruttelt en dat op de achtergrond mijn rustige iTunes-muzieklijst klinkt die draadloos via de AirPort Express door de Genelecs komt. Ons Irentje gaat ons huisje proper zwabberen en ik ga een kijkje nemen in de tuin. De kweeperen zijn ondertussen van onze boom. Het sap zit in de diepvries zodat we het volgend jaar verzekerd zijn van de lekkerste jam ter wereld. De noten liggen voor het rapen onder onze notenbomen en een pak bladeren zijn eveneens richting aarde gedwarreld. Voila, die gaan we dus opruimen...

Jam voorzichtig, denk aan mij.

Prettig weekend!

zondag, 13 oktober, 2013

We hebben twee weekjes vakantie gehad, maar of dat nu een vooruitgang is voor het nog te doene werk is maar de vraag. In ieder geval, we hebben ervan genoten en het werd ook een beetje tijd dat we er een keertje tussenuit knepen.

zaterdag, 28 september, 2013

Sint-Lenaarts, blauwe lucht en de zon schijnt, prachtig! De maxima gaan tot 21 graden. Voor morgen krijgen we bewolkte perioden met tussendoor een opklaring. Volgende week blijft het mooi met wel eens een wolkenveld maar het blijft zacht en overwegend droog.

Een drukke ochtend? Wat moet er nog geregeld worden? Zijn we zenuwachtig? Ook geen heel klein beetje? Zou het kunnen dat het crossseizoen terug bezig is? Funny funny? Of gaan we misschien op reis? Te voet, met de fiets, met de auto of met het vliegtuig? Vliegtuig? Vreemde valuta? 25kg in een koffer? Welke schoenen? Stuur je een berichtje al je er bent? Eerst nog winkelen? Een idee waar we nu weer aan begonnen zijn?

Funny funny voorzichtig, denk aan mij.

Prettig weekend!

zaterdag, 21 september, 2013

Sint-Lenaarts, droog en licht bewolkt met perioden met zon. De maxima gaan tot 20 graden als de zon zijn best doet. Morgen zwaarbewolkt, al krijgen we in de namiddag meer opklaringen en het zou droog blijven. De temperatuur kun nog enkele graden stijgen. Voor de rest van de week voorspelt men rustig nazomer weer.

Of ik het druk heb is evenredig met het aantal posts hier op mijn blogske. Dus ja, mijn agenda zit overvol op het moment.

Volgende week terug naar school. Ik heb me ingeschreven voor drie cursussen. Dat wil zeggen dat ik tot januari elke week één avond, en ook 4 zaterdagen naar school mag. Met inbegrip van een meerdaagse stage. Misschien wel op de Zesdaagse van Gent maar dat staat nog niet vast.

Afgelopen week is de nieuwe iOS 7 losgelaten. Omdat ik mijn oude iPhone 3GS nog steeds gebruik heb ik niet de mogelijkheid om het hierop te installeren. Maar wel op mijn iPad. Het ziet er fijn en gelikt uit. Je bent wel even bezig om al de aanpassingen in de apps te ontdekken. Ook komen er elke dag interessante apps bij. Het is een kwestie van de bomen door het bos te zien. Momenteel probeer ik de presentatie-app Haikudeck uit.

Nog een weekje werken en dan hebben we twee weken vakantie. Het werd stilaan tijd, we kijken er naar uit.

Haikudeck voorzichtig, denk aan mij.

Prettig weekend!

zaterdag, 07 september, 2013

Sint-Lenaarts, bewolkt met opklaringen en de maxima gaan tot 22 graden. Morgen verwacht men wisselvallig weer met kans op een bui. Voor de volgende week blijft dat zo.

Snel even zeggen dat ik af en toe nog wel achter mijn macske geraak maar dat het in ieder geval veel minder is dan vroeger nu ik tussen de sportmensen zit.

Vadaag is het Dijkrock hier in de Kerkstraat in Sint-Lenaarts met ondermeer De Mens.

Volgende week een nieuwe keynote van Tim Cook. Dan ga ik volgens mij wel iets te vertellen hebben. Aha, maak uw vinger al maar proper, 't zal nodig zijn!

iPhone voorzichtig denk aan mij.

Goed weekend!

Dijkrock

zondag, 01 september, 2013

vandaag vijfendertig jaar getrouwd en we waren vijf jaar voordien reeds vriendjes. Dus ga ik al zo'n veertig jaar door het leven met een schat van een vrouw!

zaterdag, 24 augustus, 2013

Sint-Lenaarts, hier in het noorden van het land houden we het nog heel even droog maar in de loop van de voormiddag krijgen we regen op ons dak en dat blijft zo voor de rest van de dag. Het wordt 24 graden. Morgen kan de watervoorraad verder aangevuld worden met de overschot van deze actieve storing. De volgende dagen afwisselend zon en wolken maar meestal droog.

Ik weet eigenlijk niet goed wat schrijven vandaag. Alles gaat zijn gangetje op "Vel-akker", zoals de streek hier vroeger genoemd werd. De koeien loeien, de kippen kakelen en de tomaten worden rijp. Zullen we het maar over muziek hebben dan?

Via Jonathan Vandenbroeck, beter bekend als Milow, ben ik met lichte nadruk gewezen op de Amerikaanse indie-rock band Family of the Year. Hun single heet "Hero" en is zeemzoet. Nu moet ik zeggen, ik vind het schoon, heel schoon... mooi dus voor onze Nederlandse vrienden. Hieronder vind je de You Tube versie, normaal kies ik voor de Vimeo versie maar die hapert blijkbaar.

Haper voorzichtig, denk aan mij.

Prettig weekend!

zaterdag, 17 augustus, 2013

Sint-Lenaarts, bewolkt maar tegen de middag krijgen we opklaringen. Vanavond nadert een storing waaruit volgende nacht regen valt. De temperatuur gaat tot 26 graden. Voor morgen weinig goeds met regen en een frisse 18 graden. Maandag al beter en vanaf dinsdag houden we ons weer klaar voor een weekje zomer met donderdag 26 graden.

In Rijkevorsel is er de fietsploeg van "Testagsaves". Op dindagavond, vandaar de naam maar dan in het kempische dialect, gaan de mannen fietsen. Ze hebben in de grensstraat een meet over de straat getrokken waar ze op het einde van hun tocht een sprintje kunnen plasseren.

In de loop der jaren is deze sprint die elke dindsdagavond rond 20.30h plaats vind, uitgegroed tot een plaatselijk bezienswaardigheid waarnaar de buurtbewonders uitkijken. De testagsavondsmannen vinden dat zo geweldig dat ze afgelopen dinsdag een specialleke wilden doen voor de buurt. Ze organiseerden de eerste Grote Prijs Testagsaves met een tentje en twee vaten Trappist, ambiance verzekerd!

De winnaar was Peter Goetschalckx, 2e Tom Van de Vloet en 3e Ronald Van Elsen. Het verslag kan je zien in de onderstaande video.

Testagsaves voorzichtig, denk aan mij.

Prettig weekend!

zaterdag, 10 augustus, 2013

Sint-Lenaarts, bewolkt met af en toe een opklaring. De maxima gaan tot 21 graden. Morgen zondag beginnen we vrij zonnig, later neemt de bewolking toe en is er kans op regen. De dagen daarna blijft het wisselvallig.

Zaterdagochtend is meestal de rustigste ochtend van de week ten huize Vrints. Met z'n tweetjes ontbijten, een spiegelei op een geroosterde boterham en een tas koffie. Daarna even op de iPad bij krantenkoppen.be kijken wat er zoal in de wereld gebeurd is.
We zien dat Apple weer een proceske heeft gewonnen tegen de Samsung schurkendief, dat Google Streetview nu ook IJsland heeft bereikt en dat den Duits het email verkeer gaat beveiligen tegen het Amerikaanse NSA geloer. Maar dat weegt allemaaal niet op tegen het feit dat we dringend nieuwe slaplantjes moeten planten willen we de zomer uitzingen met groen op ons bord en dat we volgende week donderdag op de markt in Sint-Lenaarts winterprei-planten zullen gaan kopen om ze in de grond te pleuren waar voordien de patatten stonden.

Spiegelei voorzichtig denk aan mij.

Prettig weekend!

zaterdag, 27 juli, 2013

Sint-Lenaarts, droog en zonnig maar het gaat al snel overtrekken en er is kans op een bui, de maxima stijgt tot een zwoele 32 graden. Morgenvroeg zwaarbewolkt maar vanuit het westen komen er opklaringen en zouden we het vooral in de namiddag droog moeten houden, het wordt dan 25 graden. Voor de komende dagen blijft het wisselvallig.

De afgelopen drie weken was het hier hoogzomer met een hittegolf. Gelukkig konden we het 's nacht goed afkoelen en als we overdag alle ramen en deuren dicht hielden was het best te doen. Een mens past zich blijkbaar snel aan en ik hou wel van de zomer.

Afgelopen donderdag zijn we mee gaan feesten op het criterium in Herentals. Jan Bakenlants kwam als populairste Belg uit de Tour en de traditie wil dat die dan ook wint. En wonder boven wonder gebeurde dat ook. Wij hebben gesupporterd voor de Rijkevorselse Gert Dockx. Het blijft plezant om de vedetten aan het werk te zien in een ontspannen vakantiesfeertje.

Hittegolf voorzichtig, denk aan mij.

Prettig weekend!

Gert op het podium bij de voorstelling:
Gert Dockx op het podium in Herentals

in het wiel van Greipel:
Gert in het wiel van Greipel

in de aanval met achter hem ondermeer Richie Porte:
Gert in de aanval

zaterdag, 20 juli, 2013

Sint-Lenaarts, bewolkt, maxima 25 graden. Morgen wordt het een rustige en zonnig zomerdag bij 30 graden. Van maandag tot woensdag wordt het alvast puffen. Men verwacht een hoogzomerperiode waarbij de temperatuur vlot 33 graden zal halen.

Afgelopen week zijn we met een stel vrienden bij Francis op logement geweest in St Maartens-Voeren. We hebben met ons koersfietske de streek plat gereden. Pittige beklimmingskes naar het drielandenpunt met als beloning de kuitenbijtende trappen van de uitkijktoren vanwaar je een prachtig zicht hebt op "Den Hollander" en "Den Duits". Aken kan je makkelijk zien liggen omdat het maar op een boogscheut afstand is.

De dag nadien was "De kasteelroute - Voeren" aan de beurt. Onze snelheid was van dien aard dat we de meeste kastelen gewoon voorbijgeflitst zijn zonder ze gezien te hebben. Maar kom, dat is een goede reden om er nog eens een keertje naartoe te trekken.

Kuitenbijt voorzichtig, denk aan mij.

Prettig weekend!

zaterdag, 13 juli, 2013

Sint-Lenaarts, laaghangende bewolking, later op de dag krijgen we alsmaar breder wordende opklaringen. De maxima gaan vandaag tot 23 graden, een beetje afhankelijk van wanneer de zon te voorschijn komt. Voor morgen en de komende dagen verwacht men rustig zomerweer.

Als moderne wielertoeristen houden we wel van een uitdaging. Zo zijn we voorstander van het aanleggen van kasseistroken in plaats van ribbelstroken. Dat zou pas vintage zijn! Naar 't schijnt zijn de vrouwelijke wielertoeristen, die de laatste jaren in grote getalen vertegenwoordigd zijn, wel erg blij met de ribbelstroken. Het zou een aangename vibratie geven...

We zitten tegenwoordig veel op ons koersfietske. Het is heerlijk om door ons Belgenlandje te zoeven. Volgende week hebben we verlof en gaan we een paar dagen met vrienden in de Voerstreek fietsen. En ja hoor, we beloven dat we niet zullen jagen op het jaagpad.

Vandaag eerst nog wat in ons tuintje werken en vanavond BBQen.

Ribbbbelstrook voorzichtig, denk aan mij.

Prettig weekend!

Ons Irenetje met hare Felt Ons Irentje, koningin van het jaagpad!