Communiceer, en je weet meer...

dinsdag, 13 maart, 2007

Robin Thicke - The Evolution of Robin ThickeHet was moeilijk kiezen tussen de nieuwe van Kaiser Chiefs, Joss Stone en deze Robin Thicke. Het liefst ontdek ik nieuwe onbekende artiesten.

Alhoewel, Robin Thicke produceerde en schreef hits voor ondermeer Usher, Christina Aguilera, Brandy, Mary J Blige, Marc Anthony en zelfs Michael Jackson zou gebruik hebben gemaakt van zijn kunstjes.

Het nieuwe album 'The Evolution of Robin Thincke' is sjieke muziek van hoge kwaliteit. 'Everything I Can't Have' is n van de vele verrassingen op de plaat. Typische muziek om in de auto te draaien.

Website: http://www.robinthicke.com/
Myspace: http://www.myspace.com/robinthicke
Beluister in: Robin Thicke - The Evolution of Robin Thicke

In de onderstaande video zie je Lil' Wayne en Robin Thicke in The Tonight Show met Oh Shooter.
    

donderdag, 08 maart, 2007

Ry Cooder - My Name Is BuddyRy Cooder speelde ooit op Sticky Fingers van The Rolling Stones, schreef de filmmuziek voor Paris Texas, en maakte de Buena Vista Social Club tot een wereldwijd succes.

Het nieuwe project van Ry Cooder is My Name Is Buddy. Het album vertelt het verhaal van de kat Buddy Red Cat die samen met een muis en een pad door het westen van Amerika trekt. Hun belevenissen en indrukken onderweg vormen verhalen en songs. Het is voor mij een album om eindeloos te beluisteren.

Website: http://www.ryland-cooder.com/
Beluister in: Ry Cooder - My Name Is Buddy

In de onderstaande video zie je de trailer van de muziekfilm die Wim Wenders maakte over Ry Cooder en de Buena Vista Social Club.
    

zondag, 25 februari, 2007

Guillemots - Through the WindowpaneWeer zo'n groep die eerst op het internet populair is en pas later wordt opgepikt door de oude media.

De band Guillemots komt uit de UK en maakt verrassende muziek die niet beantwoord aan de doorsneenormen. De werkjes zijn op z'n minst gezegd speciaal, met als resultaat dat je blijft plakken door nieuwsgierigheid en daar houd ik wel van.

En van de vele hoogtepunten uit het album is de titilsong 'Through the Windowpane'. Dat zij enorm groot gaan worden staat voor mij vast... gewoon een kwestie van tijd. Ik ben ik al een poosje fan!

Website: http://www.guillemots.com/
: http://www.myspace.com/guillemotsmusic
Beluister in: Guillemots - Through the Windowpane

In de onderstaande video zie je de videoclip van Trains To Brazil.
    

maandag, 19 februari, 2007

Tim O'Reagan - Tim O'ReaganHij is de voormalige drummer en medesongschrijver van The Jayhawks en komt uit een muzikale familie. Zo mag in deze opnames ma viool spelen en pa een aardig deuntje meefluiten.

Op deze eerste solo-cd staan ongelooflijk knappe songs die doen denken aan Crowded House, Dylan en ja, zelfs Lennon is dichtbij.

De plaat is rijkelijk overgoten met ouderwets klinkende alt-country-rock waarbij een romantische en melancholische zon gaat schijnen.
Ik kan amper wachten tot ik Tim op een Belgisch podium kan zien.

Website: http://www.timoreagan.com/
: http://www.myspace.com/timoreagan

In de onderstaande video zie je een voorstelling van de cd.
    

vrijdag, 09 februari, 2007

Gerard Van Maasakker - ZichtBij het horen van zijn liedjes, die klinken als pure pozie over alledaagse dingen, zie je de taferelen zo voor je.

Gerard van Maasakkers is afkomstig uit het Nederlandse Noord-Brabant en zingt, met zijn warme stem, in zijn eigen Brabantse taal. Een dialect dat sterk lijkt op het Noord-Belgische, zoals het onze hier in Sint-Lennes, er ligt uiteindelijk alleen maar een landsgrens tussen.

Van opleiding is hij landschapsarchitekt en vanaf 1980 verdient hij den boterham met zijne muziek. Ik was meteen verkocht toen ik hem voor het eerst hoorde in De strepen van Spits. Zijn tournee in Nederland is zo goed als uitverkocht, hopelijk steekt hij binnenkort de grens over. Ge zijt welkom in 't zuden!

Website: http://www.gerardvanmaasakkers.nl/
Beluisteren : http://www.gerardvanmaasakkers.nl/winkel.php
Video: Dragen
Interview: http://www.omroepbrabant.nl/news.aspx?id=70613

Hieronder een video van een aangrijpend verhaal van Gerard opgenomen tijdens de dodenherdenking op de fusiladeplaats bij Nationaal Monument Kamp Vught.
    

zaterdag, 03 februari, 2007

I'm From Barcelona - Let Me Introduce My Friends'I'm From Barcelona' is de naam van de groep. En nee, ze komen niet uit Spanje maar wel uit het Zuid-Zweedse stadje Jnkping. De naam is gekozen toen ze aan 't lachen waren met Manuel uit Fawlty Towers.

Toen Emanuel Lundgren, de zanger die ook de nummers schrijft, voor het eerst zijn songs ging opnemen nodigde hij zijn vrienden uit om mee te spelen en te zingen. Dat beviel hem zo goed dat hij besloot om ze gewoon als zijn groep te beschouwen.

De basis bestaat uit ongeveer 26 leden en diegene die tijd heeft mag mee. Zo gaven ze met z'n zeventienen een miniconcertje in het toilet van Virgin Radio in Londen. Elke repetitie of optreden eindigt gegarandeerd in een feestje. Kortom het is een plezant album geworden.


Website: http://www.imfrombarcelona.com/
: http://www.myspace.com/imfrombarcelona
Beluisteren in: I'm From Barcelona - Let Me Introduce My Friends

zondag, 28 januari, 2007

The Good, the Bad and the QueenBlur en Gorillaz frontman Damon Albarn amuseert zich tegenwoordig met zijn soloproject 'The Good, the Bad and the Queen'.

Hij formeerde een select muzikantengroepje met ondermeer Paul Simonon van The Clash en Simon Tong van The Verve. De producer van het album is Danger Mouse, waarvan ik nog een fijne The White Album-Beatles-bootleg in mijn kast heb staan.

Ik heb nog steeds een mooie herinnering aan het optreden van Damon Albarn en Blur in de Brielpoort in Deinze, maar da's lang geleden.

Website: http://www.thegoodthebadandthequeen.com/
Beluisteren in: The Good, The Bad And The Queen - The Good, the Bad and the Queen

dinsdag, 23 januari, 2007

Arno - Jus de boxAls Arno een nieuwe plaat maakt kan het niet anders dan dat het weekalbum bij ons wordt. Ons Irentje staat ook geweldig zot van den Hintjes... zijne muziek. Voor mij wordt Jus de box een iPod blijver.

Website: http://www.arno.be/
Beluisteren in: Arno - Jus de box

zaterdag, 13 januari, 2007

Frank Boeijen - AsWe kennen hem nog van 'Kronenburg Park', 'Koud in mijn hart' en 'Zwart wit'. Frank Boeijen heeft twintig nieuwe prachtnummers bij elkaar geschreven en opgenomen voor zijn nieuwste album 'As.' Het kostte hem drie jaar om dit meesterwerk te maken.

Naast intieme nummers in kleine bezetting heeft Frank voor het eerst sinds de beginjaren '90 voor een aantal nummers een beroep gedaan op de originele leden van de Frank Boeijen Groep. Er zijn enkele songs opgenomen met een volledig symphonie orkest, ook heeft hij een beroep gedaan op een aantal vrienden en collega muzikanten uit het vak zoals Stef Bos, Daniel Lohues en Henk Hofstede.

Website: http://www.frankboeijen.nl/
Beluisteren in: Frank Boeijen - As

zondag, 07 januari, 2007

Ik ga terug wat meer aandacht besteden aan de muziek.
Mijn meestgespeelde cd het afgelopen jaar was ongetwijfeld de liveopname van het concert van Pearl Jam in Antwerpen. Het was dan ook het beste optreden dat ik in 2006 gezien heb.

Damien Rice - 9Van de nieuwe dingen springt het album 9 van Damien Rice er bovenuit. De Ierse singer/songwriter maakt bloedmooie nummers met een minimum aan instrumenten.

Website: http://www.damienrice.com/
Beluisteren in: Damien Rice - 9