Communiceer, en je weet meer...

maandag, 03 maart, 2014

een Volvo kopen?

maandag, 13 januari, 2014

mensen met een passie. Vooral in de afdelingen muziek, cyclocross... en Apple.

woensdag, 30 oktober, 2013

een halve kilo iPad, en een beetje air erbij mag wel.

dinsdag, 22 oktober, 2013

met mijn mok met daarop mijn applevriendjes die ik kreeg toen ik er weg ging. Vanavond is er weer zo'n Apple Keynote waar de hele wereld naar uitkijkt. Let's go Tim, Steve kijkt wel ergens mee...
Je kan het live volgen als je wil op de site van Apple zelf. Ik kijk via TWIT.tv omdat ik enorme fan ben van de geweldige Andy Ihnatko.

vrijdag, 23 augustus, 2013

Mijn gat Gerard... Apple goes bananas!

vrijdag, 15 maart, 2013

zit je dan...

woensdag, 23 januari, 2013

met Apple tegenwoordig?

Wel, gisteren zijn de kwartaalcijfers bekend gemaakt. De getallen zijn duizelingwekkend...

Ze verkochten 47,8 miljoen iPhones in het laatste kwartaal tegenover 37 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar, en 22.9 miljoen iPads tegenover 15.4 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

donderdag, 26 juli, 2012

of ik op de eerste dag van de release het zou installeren. Ja, nee, ja, nee... ja dus! Whoow, OS X 10.8 Mountain Lion is beestig snel!

OS X Mountain Lion is de nieuwste versie van het meest geavanceerde desktopbesturingssysteem ter wereld. Met zijn meer dan 200 nieuwe functies zorgt Mountain Lion ervoor dat werken op een Mac-computer zijn weerga niet kent. Je kan sms'jes, foto's, video's, contactgegevens, webkoppelingen en documenten sturen naar iedereen die ook een Mac heeft of anders een iPhone, iPad of iPod touch. Je kunt een conversatie zelfs op het ene apparaat beginnen en op een ander apparaat voortzetten. De nieuwe Deel-knop maakt het je gemakkelijk om bestanden, webpagina's, foto's en video's met anderen te delen. Je kunt deze knop ook gebruiken om rechtstreeks vanuit een programma iets te twitteren. In het programma Herinneringen kun je takenlijstjes maken en herinneringen instellen die je vervolgens in het nieuwe Berichtencentrum terugziet. Als je van games houdt, kun je het in Game Center opnemen tegen vrienden die ook een Mac (of een iOS-apparaat) hebben. En omdat iCloud standaard is ingebouwd, hoef je je niet in allerlei bochten te wringen om al je e-mails, contactgegevens, agenda's, herinneringen, notities, takenlijstjes, muziek, foto's, iWork-bestanden, pdf's, enzovoort op al je apparaten up-to-date te houden.

zaterdag, 23 juni, 2012

27 januari 2010 toen Steve Jobs de iPad voorstelde. Microsoft steelde... heuuu stelde afgelopen week iets nieuws voor... tjongejonge, en ze worden niet verlegen...


maandag, 11 juni, 2012

WWDC 2102voor de Applefanaten zoals ik.

Tim Cook gaat het één en ander aankondigen tijdens zijn keynote op The Apple Worldwide Developers Conference 2012 in San Francisco.

We zijn benieuwd wat hij uit zijn hoed zal toveren en volgen het op de voet via verschillende streams.

De werktitel is: Apple Paints Its Vision for the Future of Mac and iOS.

donderdag, 26 april, 2012

de nieuwe iMac-touch eruit kunnen zien.

woensdag, 25 april, 2012

een beetje genant. Apple verkoopt 5 iPhones per seconde.

dinsdag, 28 februari, 2012

in San Francisco stelt Apple volgende woensdag, 7 maart, de nieuwe iPad voor. Het wordt eentje met de nieuwe A5X quad-core processor, LTE-ondersteuning en het veelbesproken retina-scherm. En als alles goed gaat krijgen we ook een nieuw proper kastje, met een appeltje erop, om achter je tv te zetten.

Chomp

zaterdag, 18 februari, 2012

Sint-Lenaarts, af en toe een opklaring bij een maxima van een zachte 10 graden. In de namiddag krijgen we een regenzone op bezoek. Morgen zondag beginnen we zonnig met vorst aan de grond maar daarna wordt het wisselvallig met winterse buien.

Ik heb gisteren mijn eerste slaplantjes van de Aveve meegebracht om ze vandaag te kunnen planten in onze koud bak.

Verder heeft Apple me de afgelopen week aangenaam verrast. Niet alleen omdat de resultaten zo verbluffend zijn dat hun aandelen de 500$ zijn gepasseerd maar ook omdat ze de beta versie van Mac OS X Mountain Lion hebben los gelaten.

De gebruiksbeleving tussen de iPhone, de iPad en de Mac versmelten. Alles wat je op één van de toestellen doet vind je ook automatisch terug op de andere. Het klinkt misschien vanzelfsprekend maar dat is het niet. Het is wel zo dat we het binnenkort als de normaalste zaak van de wereld gaan vinden.

woensdag, 15 februari, 2012

Apple is nu groter dan Microsoft en Google. Waar is de tijd dat men mij vroeg 'Apple bestaat dat nog?' Maar wacht... tot 7 maart...

woensdag, 08 februari, 2012

een oog te kort om alles in de gaten te houden maar de HoverBar van Twelve South is wel een fijne iPad-arm.

woensdag, 25 januari, 2012

verpulvert analistenprognoses wat betreft hun kwartaalcijfers en gaat 9% hoger op de beurs, wat een nieuw record is.

zaterdag, 21 januari, 2012

Sint-Lenaarts, zwaar bewolkt en druilerig, het wordt 6 graden. Morgen kans op winterse buien.

Apple stelde afgelopen week iBooks Author voor. Dat is een applicatie om boeken te maken voor de iPad die je dan kan aanbieden in de nieuwe iBookstore.

vrijdag, 13 januari, 2012

op de iPad dacht Steve Jobs volgens zijn biografie. Volgende donderdag 19 januari stelt Apple dan ook hun nieuwe content- en distributiekanaal voor educatieve boeken voor.

Al wordt verwacht dat het voorlopig enkel voor de Amerkaanse scholen en studenten zal zijn.

Apple-education

zaterdag, 17 december, 2011

Sint-Lenaarts, bewolkt en opklaringen maar de nattigheid is nooit ver af. Ja, vandaag en morgen zelfs kans op winterse buien bij maxima van 5 graden.

Vandaag is het iTunes Match-dag. Vanmorgen de Mac in gang getrapt om mijn 17322 liedjes te analyseren, ze te matchen en te uploaden met de ontbrekende albumillustraties en al.

Matchen wil zeggen de nummers beschikbaar stellen in de hoogste AAC kwaliteit via de Apple iCloud-servers zodat je ze op elk apparaat, iPhone, iPad en iMacs kan beluisteren. Ook nummers die van een cd zijn geript en diegenen in een lagere kwaliteit worden omgezet. Momenteel heeft hij er zo'n 10.000 gedaan. Ik ben benieuwd wat het resultaat gaat zijn.

Afgelopen week kan je op de BBC nog een reportage bekijken over Steve Jobs en Apple. Billion Dollar Hippy hieronder in de YouTube-versie.