Communiceer, en je weet meer...

dinsdag, 17 april, 2012

zijn we naar een lezing geweest van Jan Leyers. Hij sprak over zijn drie maanden durende reis van EthiopiŽ naar Antwerpen. 'De weg naar het avondland' volgde de sporen van zijn DNA en hij gaf ons een kijk op de wereld, de verschillen, de essentie. Boeiend en beklijvend.

Morgen gaan we dan weer naar een lezing van Leo Bormans in Herentals. Hij is niet alleen schrijver van kinderboeken maar ook van 'Geluk'. Een boek dat op zoek gaan naar de definitie van geluk.

"Geluk. The World Book of Happiness". We gaan samen op zoek naar de kern van geluk en een positieve levensstijl. Met honderd concrete tips die bijdragen tot een wereld van geluk voor onszelf en voor anderen. Wat maakt ons gelukkig. Optimisme kan je leren. En wie zich optimistisch opstelt is gelukkiger, gezonder en succesvoller in studie, relaties, beroep en vriendschap.

woensdag, 08 februari, 2012

The Top Five Regrets of the Dyingof weken realiseerden ze zich dat geluk een eigen keuze is. Ze bleven vaak vasthouden aan oude gewoonten en patronen. Daardoor maakten ze zichzelf wijs dat ze geen nood hadden aan verandering, ook al was dit wel degelijk het geval."

Dit kan je lezen in "The Top Five Regrets of The Dying" het boek van Bronnie Ware. Ze werkt al jaren op de palliatieve afdeling en ze geeft een top vijf van de dingen die mensen het meeste betreuren bij hun heengaan.

1- Ik wou dat ik vroeger de moed had om een leven te leiden dat trouw was aan mezelf. Ik wou dat ik minder had geleefd volgens de verwachtingen van anderen.
2- Ik wou dat ik minder hard had gewerkt.
3- Ik wou dat ik de moed had gehad om mijn gevoelens te uiten.
4- Ik wou dat ik contact was blijven houden met mijn vrienden.
5- Ik wou dat ik mezelf gelukkiger had gemaakt.

dinsdag, 01 november, 2011

Het kleine calorie boekje.maar tegen het weekend is het er terug te verkrijgen: "Het kleine calorie boekje" van Frank Willemse.

Een minuscuul boekje dat, diep genesteld in je handtas, altijd en overal van pas kan komen. Een ijsje, twee glazen wijn, een stukje chocolade? Telkens je iets in je mond stopt, weet je meteen hoeveel calorieŽn je lichaam rijker is.

Van duizenden voedingswaren (van basisingrediŽnten tot bereide producten, met merkvermelding) weet je in ťťn oogopslag hoeveel calorieŽn ze bevatten.

Maar er is meer: van elk product worden ook het proteÔne-, koolhydraat- en vetgehalte per portie en per 100 gram in nauwkeurige tabellen weergegeven.

6.000 voedingsmiddelen waarvan het caloriegehalte vermeld wordt. Een gebruiksvriendelijke index met alle voedingsmiddelen.

Een elegant accessoire in een gebruiksvriendelijk formaat voor wie op de lijn wil letten of gewoon gezonder wil eten!

Extra: een uitgebreide inleiding over afslanken en informatie over een gezond, gebalanceerd dieet.

Het is uitgegeven door : Borgerhoff & Lamberigts

maandag, 21 maart, 2011

Getuigen - Rudy Soeteweyvan Rudy Soetwey draagt als titel 'Getuigen'.

Afgelopen zaterdag werd het in het Mechelse Spoorwegmuseum 'De Mijlpaal' voorgesteld.

Radio1-presentatrice Annemie Peeters deed de inleiding met een pittig en amusant interview. Ik ken Rudy vanuit mijn Apple-periode en was heel blij met zijn uitnodiging.

Het boek is uitgegeven bij Karmat.

"Getuigen" een misdaadroman die je keel toeknijpt:

Je bent de enige getuige van een zoveelste incident met jongeren, dit keer op een late trein. Je kent de jongeren niet en ook het slachtoffer is je onbekend. Je wordt door niemand opgemerkt, je hebt geen gsm op zak en bovendien ziet het er allemaal niet zo erg uit voor het slachtoffer. Redenen genoeg om de politie niet te bellen. Tot de volgende dag...


woensdag, 15 december, 2010

"De stuivende stad" van Suske en Wiske is er ook als Apple iPhone en iPad App.

Het toont de volledige strip, plaatje voor plaatje. Je hoort de acteurs en geluidseffecten, en hier en daar zie je een beetje animatie. Een tekenfilm is het niet, wel een strip van een heel nieuwe soort.

Ondertussen is deze als meer dan 80.000 keren gedownload. Tot 14 december was het gratis ter promotie. Vanaf vandaag is de prijs voor de iPhone-versie 3,99 euro, voor de iPad is dat 4,99 euro.

zondag, 31 januari, 2010

is ons Annelies voor mij "De Morgen" gaan kopen met daarbij voor § 6,95 de biografie van ene Steve Jobs.

"Geboren voor succes vertelt het verhaal van de man achter Apple, Steve Jobs. Met zijn inmiddels beroemde uitspraak 'O, one more thing...' verrast Jobs de computerwereld keer op keer. Na zijn presentaties op grote Apple-evenementen verlaat de topman het podium en keert stelselmatig terug met zijn 'lijfspreuk'. Wat volgt is de aankondiging van een nieuw product, zoals de iPod met videofunctie, de MacBook Pro of de iPhone. Allemaal enorme successen. Bijna alles wat Apple uitbrengt, wordt een ware hype."

Over Wereld BiografieŽn:
Vijftien levensverhalen van figuren die een buitengewone impact hadden of hebben op de wereld. Vanaf 23 januari krijgt u elk weekend de biografie van zo’n zwaargewicht bij De Morgen voor maar 6,95 euro.

zondag, 24 mei, 2009

Vrienden van Rudy Soetewey.is de naam van de nieuwe misdaadroman van Rudy Soetewey waarin ik vanmiddag beginnen lezen ben. Het gaat over een stel vrienden die met een zatte kop aan elkaar vragen: "Wie zou je liquideren als je de absolute zekerheid had dat men jou nooit op het spoor zou komen? En hoe?" Een paar dagen later wordt een kandidaat-slachtoffer dood aangetroffen...

Het boek leest als een trein.

Rudy Soetewey is vooral bekend als toneel- en romanschrijver. Met zijn misdaadromans "Inbraak" en "Moord" werd hij tweemaal genomineerd voor de Gouden Strop en tweemaal voor de Hercule Poirotprijs. Rudy springt wel eens binnen bij ons als hij iets Mac-achtig moet weten of nodig heeft. Een fijne mens.

zondag, 02 december, 2007

De onzichtbare jongen"De onzichtbare jongen" van Bernlef (de J laat hij al een paar jaar achterwege) is een psychologische roman.

Het gaat over de gevoelens, gedachten en de hechte vriendschap tussen twee vrienden. De ene wil wereldberoemd worden en de andere onzichtbaar. Ze laten elkaar in de steek tot ze na jaren mekaar terug zien...

In deze donkere stormachtige dagen, zo'n boek, rustig in de zetel met een glaasje wijn bij de warme houtkachel, da's genieten voor mij.

zaterdag, 07 april, 2007

boeken lezen op het internet of je computer bij onLibri.nl