Communiceer, en je weet meer...

maandag, 14 april, 2014

met een stel ringen, door Lindzee Poi.

maandag, 07 april, 2014

van mobieltjes.

donderdag, 29 augustus, 2013

zo'n vloerke...

zaterdag, 25 augustus, 2012

Sint-Lenaarts, regenachtig bij 22 graden en het kan flink gaan waaien vandaag, maar er zijn ook opklaringen voorzien. Voor morgen zondag blijft het nog wisselvallig met een afwisseling van zon en buien. Vanaf maandag wordt het terug mooi.

Ik vraag me wel eens af hoe het komt dat je bij sommige mensen de indruk hebt dat je ze al jaren kent ook al ontmoet je ze voor het eerst in je leven.

Zo botste ik afgelopen week tegen Luka Stojnic, een Kroatische kunstenaar met een Italiaanse moeder, werkend aan een kunstproject met voor hem een bijzondere betekenis.

Hij is afkomstig uit een streek die blijkbaar voor de oorlog bij ItaliŽ behoorde. Nadien is het bij KroatiŽ gevoegd met als gevolg dat vele mensen wegtrokken richting ItaliŽ.

Zijn roots liggen bij een klein meertje in die streek. Het meertje dat vroeger een belangrijke rol speelde voor de plaatselijke bevolking is inmiddels bijna overgroeid en verdwenen.

Samen met cineast Matija Debeljuh en fotograaf Giuseppe Dall'Arche maakt Luka een kunstzinnige verhaal hierover.

De klei van de bodem van het meer is de grondstof voor zijn bijzondere kunstwerken.

We kijken uit naar zijn tentoonstelling, ik hou je op de hoogte.

Eťn van zijn vorige werken:


Na onze botsing ;-))
Samen met Luka

zondag, 08 juli, 2012

kregen we het nieuws dat Jacques Pissenem in Vive le Vťlo zou zitten.

Toen we in mei bij hem langsgingen voor een interview voor ons filmpje zei hij dat het hem nog niet gelukt was om in BelgiŽ een houtsculptuur te maken.

We hebben de link van hem en de video van ons gesprek doorgespeeld aan Karl Vannieuwkerke, die overigens afgelopen week een aangrijpend stuk heeft geschreven over Rob Goris, dat het misschien een idee was voor zijn dagelijkse streekreportage. Ik kreeg een berichtje terug dat ze het zouden meenemen.

Het was mooi gisteren en we hopen binnenkort een kunstwerk van Jacques in BelgiŽ tegen te komen. Hopelijk komen we ooit nog aan de voet van La Planches des Belles Filles en kunnen we nog eens binnenspringen.

Het ga je goed en nog veel succes Jacques!

vrijdag, 24 februari, 2012

in de vloer van het Centraal Station in Antwerpen. Je kijkt in de diepte en er is een waterval ontstaan... of zijn we een illusie rijker?

Vloer Centraal Station Antwerpen

dinsdag, 07 februari, 2012

zette Miguel Endara op papier om het portret van zijn vader te verkrijgen.

woensdag, 11 januari, 2012

Riusuke Fukahori schildert voornamelijk goudvissen. Met acryl-verf en een laag doorzichtige hars schept hij een magistraal 3D effect.

zondag, 08 januari, 2012

even rust na een ochtend crossen door de bossen van Drieboomkesberg in Westmalle.

Voordat we gaan kijken naar het Belgisch kampioenschap veldrijden even tijd voor een andere modder-belevenis van de Canadese dansformatie Kokora Dance op Wreck Beach in Vancouver.

Alles (uit) voor de kunst, toch?

donderdag, 10 maart, 2011

dat is er altijd een beetje over met hun glitter en glamour. Toch zijn er fascinerende dingen te zien. Zo creŽerde de Rockwell Group’s LAB in de westlobby van het Cosmopolitan Hotel 8 gigantische zuilen die bedekt zijn met spiegels en 384 beeldschermen en nog eens 26 achter de registratiedesk.

vrijdag, 04 maart, 2011

voor de kunst. Als onderdeel van ťťn van haar projecten kust een Russische artieste zo veel mogelijk vrouwelijke politieagenten.

donderdag, 10 februari, 2011

kan geen kwaad.

woensdag, 12 januari, 2011

gaan we kijken naar Embrasse, een voorstelling van Leen Braspenning. Ze is theatermaker en beeldend kunstenaar met een nuchtere kijk op het leven. We hebben veel bewondering voor haar aanstekelijke spontaniteit.

woensdag, 15 september, 2010

met hun handen.

de kunstenaars van MWM Graphics hebben er weer eentje klaar. Deze keer gemaakt in de Franse steden Marseille, Lyon en Parijs.

vrijdag, 10 september, 2010

mijne rug...

vrijdag, 25 juni, 2010

is een samenwerking tussen HP, Intel en het Guggenheim Museum in New York. In het project worden videokunstenaars uitgedaagd om hun allerbeste werk voor 31 juli in te zenden via youtube.com/play. Een jury van topkunstenaars beslist welke 20 video's uiteindelijk worden vertoond in het Guggenheim.

zaterdag, 05 juni, 2010

is een kunstzinnig design/sport project naar een idee van Paul Jenkins. 78 paar NIKE schoenen werden verdeeld onder kunstenaars van verschillende pluimage. Eťn van de resultaten is deze schoenaquarium.

maandag, 17 mei, 2010

is het wereldberoemde album van Pink Floyd met de al even wereldberoemde hoes. Een stel kunstenaars hebben ze in het echt gemaakt.

woensdag, 05 mei, 2010

leve het cake-kanon !!