Communiceer, en je weet meer...

woensdag, 12 februari, 2014

naar oplossingen zoekt. Als het beestje maar honger genoeg heeft.

dinsdag, 27 augustus, 2013

is Neil Armstrong een jaar overleden. De NASA maakte een eerbetoon voor deze eerste mens op de maan.

donderdag, 13 december, 2012

van de wereld... of toch niet?

maandag, 12 maart, 2012

ondertussen zoal in het ISS ruimtestation?

Wel, astronaut Don Pettit laat ons zien hoe waterdruppels als planeten in een baan rond een teflon breinaald circuleren dankzij het ontbreken van de zwaartekracht en onder invloed van het elektrostatische veld van de naald.

donderdag, 09 februari, 2012

of geen bevroren ruiten. Op sommige ochtenden moeten we de voorruit van onze wagen krabben en op andere ochtenden niet. Waarom? Alles is een kwestie van de hoeveelheid waterdamp in de atmosfeer en de temperatuur.

[Bron: KMI]

maandag, 02 januari, 2012

van de wereld omdat de kalender van de Maya's dit jaar stopt.

Je kan natuurlijk denken wat je wil maar het is zo dat de Maya's, dankzij hun rekenkunde, kalenders konden maken tot in het oneindige.

Laat ons hopen dat ze toentertijd 2012 al ver genoeg in de toekomst vonden en dat ze van plan waren om later er nog wel een stuk aan te breien. Maar dat is er natuurlijk niet meer van gekomen omdat de Spanjaarden tijdens hun wereldveroveringen al hun spullen hebben gepikt.

Dus, laat ons rustig achterover leunen en relaxt afwachten...

woensdag, 15 juni, 2011

is fijn, maar als je meer van de maan wil weten dan kan je dat op een fantastische manier met Google Earth.

maandag, 14 juni, 2010

is de grootste radiotelescoop ter wereld. Ze is afgelopen zaterdag in het Nederlandse Drente in gebruik genomen.

Via Lofar kan er 'geluisterd' worden naar laagfrequente radiosignalen - tussen de 10 en 90MHz en 110 tot 250MHz - afkomstig uit het vroege heelal. Deze signalen kunnen 13,7 miljard jaar onderweg zijn geweest.

zondag, 18 april, 2010

van de IJslandse vulkaan Eyjafjallajoekull zorgt voor een vliegverbod boven Europa. Hierdoor kunnen we genieten van een de staalblauwe lucht zonder vliegtuigstrepen. Het is uiterst uniek en de vraag is of we dit ooit nog een keer zullen meemaken in ons leven. Ook zorgt een vliegtuigloze hemel voor glasheldere radarbeelden.

Dus kijk vandaag regelmatig omhoog en bewonder de rimpelloze blauwe lucht.

vrijdag, 05 maart, 2010

uit de les fysica.

woensdag, 17 februari, 2010

Onderzoekers van het Duitse Max Planck Instituut ontdekten dat wilde chimpansees vlees ruilen voor seks. Mannetjes die hun geliefden regelmatig een deel van de jachtopbrengst toestoppen, hebben meer kans op een paring. Ook krijgen zij meer nakomelingen dan mannetjes die al het vlees voor zichzelf houden. Vrouwelijke chimpansees omzeilen met deze tactiek het risico op verwondingen tijdens de jacht.

Bron: KennisLink.nl

vrijdag, 12 februari, 2010

binnenstebuiten.

vrijdag, 22 mei, 2009

zaterdag, 16 mei, 2009

van de olifant.

donderdag, 18 december, 2008

astronomische foto's uit 2008.

vrijdag, 28 november, 2008

wanneer het International Space Station boven ons kopke passeert? Dan kan je hier uw woonplaats ingeven en zien hoelaat je vanavond buiten naar de lucht moet turen om hem te zien vliegen. Waar hij op dit moment vliegt kan je dan weer hier zien. En vergeet niet te wuiven.

dinsdag, 25 november, 2008

in de ruimte. Een astronaut demonstreert de speciaal ontworpen tas. De zijkant in een scherpe hoek zorgt ervoor dat de koffie tegen de kant blijft hangen. Zodat men gewichtloos op een bijna normale manier kan drinken.

maandag, 29 september, 2008

donderdag, 18 september, 2008

op het oog van een vlieg.

woensdag, 17 september, 2008