Communiceer, en je weet meer...

zondag, 11 november, 2012

met de trein van Florida naar New Jersey in 156 seconden.

zondag, 03 juni, 2012

momenteel in Amerika. Het verslag van haar trip kan je lezen op anneliesvrints.be of hier:

Jasmijn, Nathalie en AnneliesBoston ligt aan de Amerikaanse westkust, in New England, en is bij de meeste mensen minder bekend. Toch is het de stad waar Amerikaanse geschiedenis geschreven is met de revolutie tegen Engeland. En is Cambridge de buitenwijk waar twee gerenommeerde instituten gevestigd zijn: Harvard en MIT. En daar begint onze vakantie.

woensdag, 04 april, 2012

metro in Moskou.

dinsdag, 27 maart, 2012

die tegenwoordig op het internet losgelaten worden zijn kwalitatief zo enorm goed! Kom, we gaan deze keer een kijkje nemen in Peru en Brazilië.

zondag, 25 september, 2011

vol met kunstig geschilderde bolders. Je wandelt en komt dan dit tegen. Merci, maar dit hadden ze niet hoeven doen... ;-)

gaan we eerst in Antwerpen chic ontbijten om daarna te gaan bolderen.

woensdag, 14 september, 2011

in Kreta...

maandag, 13 juni, 2011

van ons Annelies kan je volgen op haar blog.

Een grote verandering in de luchthaven van Moskou was de douanecontrole. Vroeger (vorig jaar nog) moest je in het vliegtuig een registratieformulier invullen dat de douane dan controleerde. En raar maar waar, dat gebeurde nu elektronisch. Dus geen papiertje invullen en zenuwachtig zijn omdat je onzeker was over wat je moest noteren. Nee, automatisch! Eerlijkheid gebiedt me om te zeggen dat de norse blikken van het douanepersoneel onveranderd gebleven zijn...

zaterdag, 11 juni, 2011

ons Annelies dus, is weer naar Rusland vertrokken waar ze met 15 kg bagage op hare rug langs de Trans Siberische spoorlijn door Siberië trekt.

Ze gaat vandaag in Kutchino, een gehuchtje ten noorden van Perm, het goelagkamp Perm-36 bezoeken. Het was het wreedst denkbare Sovjet gevangeniskamp gedurende de lange periode van communistisch bewind.

Als voorbereiding heeft ze ondermeer de kloeffer "De Goelag Archipel" van Aleksandr Solzjenitsyn gelezen:

Solzjenitsyn geeft in het boek een documentaire weergave van de repressie onder Stalin. Hij vertelt gedetailleerd hoe elke stap tot stand komt, vanaf de manier van oppakken over de ondervragingstechnieken tot in de strafkampen. De details en de opeenvolging van namen maakt dat het geen eenvoudig boek om te lezen is, maar toch is het op een bevreemdende manier enorm boeiend.

woensdag, 09 maart, 2011

Een video, met beelden van Parijs, gemaakt door Luke Shepard op muziek van The XX.

vrijdag, 04 maart, 2011

mee vissen?

maandag, 13 december, 2010

vertrok op zijn veertigste met een 2pk-tje vanuit Loenhout voor een reis rond de wereld, maar hij bleef hangen op een eiland in Thailand. Hij kocht op Koh Payam zes hectaren met ondermeer een bananenplantage en 300 meter privéstrand. Ondertussen heeft hij samen met zijn vrouw Pearl het ecologishe resort PP land uitgebouwd.

PPland