Het verhaal van Eug.be

De allereerste blog pagina met zelf in mekaar geflanst html, en het eerste begin van de "Cascading style sheets". Gho waar is de tijd...
De allereerste blog pagina met zelf in mekaar geflanst html, en mijn eerste begin van de “Cascading style sheets”. Ghoo waar is de tijd…

Het was januari 2002 toen deze weblog, ondertussen noemen ze die dingen ook gewoon blog, het levenslicht zag.

Ik mocht, van de Amerikaanse Nederlander, Adam Curry met een blog experimenteren op de server van United Resources of Jamby, zijn toenmalig internetbedrijf.

Hij was na tien jaar de populairste VJ bij MTV America te zijn geweest terug naar Europa gekomen.

Adam was even verderop in Rijkevorsel in het kasteelhuis komen wonen. Nadat ik hem Trappist van Westmalle heb leren drinken, stonden we  aan de wieg van “Podcasting”, waarvoor Dave Winer destijds de software schreef. Tot de Curry’s terug naar America verhuisde deed ik voor hem de Belgian Node.  Nog steeds ben ik de eigenaar van “Podcasting.be”. Ik zou er eens iets mee moeten doen. Maar dit geheel terzijde…

De op Nucleus CMS draaiende Eug.be
De op Nucleus CMS draaiende Eug.be

Na een periode sleutelen aan de blog, toch maar besloten om volledig op eigen benen te staan zodat ik mijn zin kon doen met eug.be.

Bij het ondertussen ook al verdwenen Priorweb heb ik het voor toen baanbrekende Nucleus geïnstalleerd. Een content management systeem van Belgische makelij dat jammer genoeg nooit verder is doorontwikkeld. Met haken en ogen heeft het toch gedraaid tot augustus 2018.

Vanaf toen geplooid voor WordPress, dat dan draait op de servers van Dreamhost in America. Er stonden al enkele jaren daar een paar projecten van me, en om kosten te besparen was het de interessantste oplossing om alles daar te centraliseren.

Ondertussen zijn mijn interesses niet zozeer veranderd, maar wel drastisch verruimd. Vroeger was het vooral muziek, het internet en Apple wat de klok sloeg. Apple, kwam door mijn sympathie voor het werk van Steve Jobs en ook omdat ik enkele jaren voor een Apple-dealer heb gewerkt.

De switch en verruiming in mijn leven kwam in 2012 toen ik een paar sportmannen ging helpen met de conditie. Er begon een enorm boeiende zoektocht om op een gezonde manier betere prestaties te kunnen leveren en vooral ook, om gezond te blijven. Ondertussen ben ik volledig in de ban van de Chinese Geneeskunde geraakt. Zelfs zo erg dat ik op de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen  TCM studeer bij het OTCG.

Dus niet schrikken als je artikelen over sport, gezondheid en Chinese Geneeskunde tegenkomt.

Veel plezier alvast,

😉 Eug