Dagboek – video: vr 19jul 2024 /

Deze keer eens geen foto maar wel een van onder het stof gehaalde video van ons fietsgroepke. In 2019 op fietsvakantie met Testagsaves in Frankrijk ter ere van de 50ste verjaardag van Mark en Kris. Over en langs de bergen van Genève naar Nice met de mannen. En omdat vandaag de tour de beklimming van Col de la Bonnet naar bijna 3 kilometer hoogte in de Alpen gaat in het grensgebied van de departementen Alpes-Maritimes en Alpes-de-Haute-Provence dacht ik kom laten we nog eens kijken. Was wel mooie tijd! De video heb ik indertijd nog gemonteerd met Final Cut Pro. AI bestond toen nog niet 😉

Weekfoto: week 29 – 2024 /

Wanneer je zelf bloemetjes zaait is het plezant dat er dan na verloop van tijd ook bloemen in komen. Hier de Tagetes oftewel de Afrikaantjes.

Het weekend /

zal rustig worden. Iedereen lijkt op reis. Dus tijd om te klussen. Er is altijd werk in de tuin en rondom het huis. Zo ben ik al een poosje bezig aan onze buitendouche. Maar ja je kent dat zoiets staat nu niet onmiddellijk bovenaan de prioriteitenlijst. Maar vandaag, ja ik ga er nog eens aan verder doen. Zojuist al materiaal gaan halen om de klus verder af te werken.

Het weer blijft vandaag kwakkelen. Zwaar bewolkt, buien met de nodige regen, alhoewel nodig? De maxima gaan tot een graad of 18.

Volgende week, de 16de, komt de nieuwe versie van WordPress uit. Ik ben van plan om dan weer wat te gaan klooien aan eug.be. Als we dan weer even niet bereikbaar zijn weet je alvast hoe het komt.

Terwijl ik spullen ben gaan kopen bij Eurostock in Westmalle heeft ons Ireneke een rolkoek gebakken. Die gaan we dit weekend dan maar met ons tweetje verorberen. Er zijn ergere dingen 🙂

Rolkoek voorzichtig denk aan mij.

Prettig weekend!

Vanavond /

beginnen we weer aan de jaarlijkse traditie van de parkhappening in onze gemeente. Elke maandagavond in juli in het gemeentepark in Brecht. We gaan met de fiets.

Er passeert /

een regenzone en nadien nog een regenzone met de nodige wind. En daarna wordt het droger. De maxima gaan rond de 20 graden terecht komen. De mensen van “Droogte en opwarming” zijn aan de stille kant momenteel.

Gisterenavond Snow Patrol nog gestreamd via de iMac naar de AppleTV om het live Werchter-concert te bekijken op de grote tv. Ja ervan genoten.

Verder is het abonnement van een enkele krant van Mediahuis (De Standaard, Het Nieuwsblad, GVA en zo nog enkele) verhoogd zodat je nu alle kranten van deze mediagroep digitaal kan bekijken. Dus alle apps van die kranten op de iPad en iPhone geïnstalleerd en dan zou je met een wachtwoord bij al die apps kunnen inloggen. Daar ga ik me een beetje mee bezig houden.

Het blijft rustig dit weekend. De kinderen en kleinkinderen vertrekken op vakantie vandaar.

Wachtwoord voorzichtig, denk aan mij.

Prettig weekend!

Dagboek – foto: do 4 jul 2024 /

In ons bos begint de lijsterbes kleur te krijgen.

De Kelten bestempelden de lijsterbes als een magische en heilige boom. Je vindt hem dan ook veel in de buurt van kerkhoven, omdat hij demonen en duivels op afstand zou houden.