Ezra Koenig /

de leadzanger van Vampire Weekend, gaat met Zane Lowe zitten om het eerste album van Vampire Weekend in 5 jaar te bespreken, ‘Only God Was Above Us’. Ze duiken in de inspiratie voor de cover art van het album, een foto van Steve Siegel, en hoe vaak de beelden hielpen de muziek vorm te geven. Ezra vertelt over hoe het natuurlijke “draaideur”-effect van de band waarbij samenwerking wordt verwelkomd als het logisch is voor de muziek. Ezra vertelt ook over de druk om consequent muziek uit te brengen die hij eerder in zijn carrière voelde, maar hoe dat plaats heeft gemaakt voor meer comfortabel zijn om zijn tijd te nemen, aangezien de kloof tussen albums niet meer van belang is zodra een nieuw album wordt uitgebracht. Ezra nadert zijn 40e verjaardag en deelt zijn perspectief op veroudering en is van plan de dag te markeren met een speciale voorstelling. Het album verschijnt op 5 april.

Hieronder alvast een nummer uit het album.

In een persbericht /

heeft Apple  WWDC 2024 officieel bevestigd, waar ondermeer iOS 18 voor iPhone officieel zal worden aangekondigd. De “Worldwide Developers Conference” van dit jaar zal plaatsvinden van 10 juni tot en met 14 juni. Op de eerste dag krijgen we ook de gebruikelijke speciale keynote.

Weer /

eentje vertrokken. Niet alleen Steve Harley van Cockney Rebel maar ook Karl Wallinger van World Party (speelde ook nog even bij the Waterboys) heeft de pijp aan Maarten gegeven. Hij heeft er enkele wereldhits aan over gehouden. Zoals onderstaande”Way Down Now”.

Ik ga /

Peter Gabriël zijn maandelijks babbeltje missen. De laatste “Full Moon” bijdrage. Het was zijn project voor 2023. Elke maand maakte hij een track voor zijn album “i/o”.

De titel van zijn laatste track voor het album is “Live and Let Live”. Gemixt door Tchad Blake. Het nummer gaat over tolerantie, vergeving en optimisme.