Mijn jaarlijkse bestelling /

gedaan bij den Thomas. Gewezen boekskes verantwoordelijke, schrijver, dromenvolger en nog zo van alles, maar tegenwoordig vooral olijfolieboer in Puglia (Italië). Siffer dus. Met elkaar in contact gekomen begin 2000. Boot, wereldreis, tsunami, Phuket, zoektocht, internet mobiliseren voor steun. “Beter een goeie buur dan een verre vriend”, zou je denken maar toch. Altijd plezant dat je kan zeggen dat ge die mijnheer die in de zomer interviews in het Nieuwsblad publiceert met bekende mensen waarmee hij alpenwandelingen maakt om gelijk de koeien van de bevriende boeren te inspecteren en te voorzien van een zout-lik-blok een beetje kent.

Elk jaar koop ik een blikken bus van vijf liter van zijn ongelooflijk fantastische (superlatieven schieten mij te kort) olijfolie. Ook goesting? https://thomaseglialtri.com